Terug naar Apple lezersvragen maart 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen maart 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate27 maart 2022 09:003 min. leestijd2

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van maart 2022.

Ongewenste voorwerpen uit foto’s wissen

lezer_136

Beste redactie, al jaren werkte ik met Snapheal om snel dingen uit een foto te ‘wissen’ op mijn MacBook. Sinds kort werkt deze app echter niet meer (de ingeladen foto verschijnt niet op mijn scherm). Als ik het programma via de App Store opnieuw wil installeren, krijg ik het niet meer aangeboden, maar wel twee andere betaalde apps.

Quid? Of kennen jullie een andere gratis op app die wel werkt op een Mac(Book), want al de andere beschikbare apps zijn uitsluitend voor iPhone of iPad. Misschien ook een interessant item voor andere lezers, die toch ook dat probleem moeten hebben? Rob Celis

De app Foto’s van Apple heeft inmiddels een soortgelijke functie gekregen. Deze vind je in de Bewerk-weergave onder de knop met het pleister: ‘Retoucheer’. Nog beter werkt deze functie in de app Pixelmator Pro. Die zouden we als alternatief aanraden als de resultaten van Foto’s tegenvallen.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in


Weer-app op de iPad?

lezer_136

Hallo iCreate, sinds begin 2020 heb ik een iPad Pro (11 inch, 2e generatie). Hier staat de software iPadOS 15.2 op. Ik ben op dit moment aan het zoeken om de Weer-app van Apple hierop zichtbaar te krijgen. Dit is de Weer-app die als basis, voor zover ik dit begrepen heb, in iPadOS 15 opgenomen is. Dit lukt echter niet. Kan de Weer-app ook niet in de App Store vinden. Waar gaat het fout? Fer Korver

Apple heeft de Weer-app van de iPhone helaas nog steeds niet op de iPad beschikbaar gemaakt. Het meest in de buurt komt dan nog de Weer-widget. Deze voeg je toe door eerst een poosje op een lege plek op je thuisscherm te tikken en daarna op de plus-knop bovenin. Kies vervolgens de Weer-widget en plaats hem op je thuisscherm. Liever een complete app? Dan raden we de app van Buienradar aan.


HomePod in het Nederlands

lezer_136

Beste iCreate, ik heb twee HomePods. Nu hoorde ik dat ze na de laatste update ook Nederlands kunnen spreken. Hoe doe ik dat? Carla Roodenburg

Je HomePods Nederlands laten spreken doe je door ze bij te werken naar (minstens) versie 15.2. Dat is misschien al automatisch gebeurd, en anders doe je het via de Woning-app op je iPhone of iPad. Houd hier het icoontje van een HomePod ingedrukt, scrol naar beneden, selecteer het tandwieltje rechtsonder en tik op ‘Werk bij’. In ditzelfde menu scrol je naar beneden om bij ‘Taal’ de taal van Siri op Nederlands te zetten.


Verwijderde notities terughalen

lezer_136

Notities kunnen in de map ‘Op mijn iPhone’ en/of in de map ‘Gmail’ worden opgeslagen. Nu heb ik al mijn Gmails op mijn MacBook verwijderd en nu ben ik helaas ook al mijn Notities op mijn iPhone kwijt. Is er een manier om mijn Notities terug te krijgen? J. van den Driessche

Verwijderde notities die je bij iCloud hebt opgeslagen, komen normaliter eerst in een map ‘Recent verwijderd’ terecht. Vanuit daar kun je ze herstellen. Helaas gaat die vlieger voor Gmail niet op. Hierbij heb je alleen de optie om op de web-interface van Gmail in de prullenmand te kijken. Mochten daar de notities nog staan, dan kun je ze terugslepen naar het label (de mappen van Gmail) ‘Notities’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robert Bertsch
Lezer
Robert Bertsch

Geachte redactie,

Ik ben al geruime tijd abonnee van ICreate en ben erg enthousiast over het blad.
Ik ben voornamelijk bezig met videoediting met FCProX. Mijn Imac is nu 10 jaar oud en daarom ben ik van plan de Imac Studio aan te schaffen. Maar het prijsverschil met VS is erg groot.
Wat zijn de consequenties voor mij als ik de aanschaf doe via de VS, via Amazon of zo?
Ik denk dan aan invoerrechten, ondersteuning van Apple en dergelijke.
Kan dat eigenlijk wel?
Kunt U mij daarover informeren?
Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

R. Bertsch

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Robert,

De kans is groot dat je inderdaad via de bezorger extra moet betalen voor 21% btw en inklaringskosten, bovenop de hogere verzendkosten. Je krijgt ook maar een jaar garantie op je Mac Studio, waar je in de EU nog een jaar extra zou krijgen. Ook niet geheel onbelangrijk: de Europese stroomkabel is niet los verkrijgbaar, dus je zit vast aan de Amerikaanse variant. Wij adviseren daarom over het algemeen om een Mac ‘gewoon’ in Nederland te kopen.