Terug naar Apple lezersvragen februari 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen februari 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate22 februari 2022 09:004 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van februari 2022.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Slechte fotokwaliteit tijdens het filmen

vrgaen_135

Hoi iCreate, kunnen jullie in een artikel uitleggen wat de invloed is van de video-instelling op de iPhone en de gevolgen voor de kwaliteit van de foto’s? Ik heb namelijk het Sinterklaasfeest met de kleinkinderen gefilmd en gefotografeerd met de instelling 4K op 60bps, met de iPhone SE (2020). Het zijn allemaal binnenopnamen. De foto’s zijn niet om aan te zien – zeer grof. Welke instelling is waar het beste? Dit antwoord kan ik nergens in gebruiksaanwijzingen of handboeken vinden. Jos Hendrickx

Is het mogelijk dat je de foto’s hebt gemaakt terwijl je aan het filmen was, met de ontspanknop die rechtsboven staat? De kwaliteit van foto’s die je op deze manier maakt, is altijd vele malen slechter dan wanneer je vanuit de ‘Foto’-modus fotografeert. Je iPhone en de camera zijn tijdens het filmen zo druk bezig, dat er geen foto’s in volledige resolutie en met de optimale belichtingsinstellingen kunnen worden gemaakt.

En over belichting gesproken, die is ook nog eens enorm van invloed op de kwaliteit van de foto’s. Bij sfeerverlichting schroeft de iPhone de ISO-waarde van opnames omhoog. Dat zorgt ervoor dat de sensor lichtgevoeliger wordt (en je dus ook in het donker nog vrij heldere foto’s maakt), maar het zorgt ook voor heel veel ruis op de foto’s.

Dubbele apps

vragen_135

Mijn schoonmoeder heeft dezelfde apps meerdere keren op haar iPhone staan. Hoe komt ze daaraan? En kan ze de dubbele apps gewoon verwijderen? Arjan

Sinds iOS 15 kun je apps dupliceren. Dat kan handig zijn, maar meestal gebeurt het dupliceren per ongeluk. Als je een app in de appbibliotheek wat langer vasthoudt en dan beweegt, staat hij plots voor een tweede (of derde, of vierde) keer op je iPhone. In wezen zijn het allemaal snelkoppelingen naar dezelfde app.

Je kunt ze gewoon verwijderen. Houd je vinger wat langer op een leeg deel van het scherm, totdat de apps gaan wiebelen. Tik op het minnetje van de dubbele app die je wilt verwijderen. Kies nu de tweede optie: ‘Verwijder van beginscherm’. Daarmee haal je de dubbele app weg van je beginscherm.

Let op: kies NIET voor de eerste, rode optie: ‘Verwijder app’. Hiermee gooi je de app helemaal weg en verdwijnen ook álle snelkoppelingen. Je kunt de app dan wel opnieuw downloaden uit de App Store.

AirPods Pro spelen per ongeluk muziek

vragen_135

Beste redactie, sinds de laatste update kan ik mijn AirPods Pro gebruiken als ‘gehoorapparaat’. Geweldig! Echter als ik bij het in doen per ongeluk het ‘steeltje’ aanraak, start er muziek op van mijn Apple Music. Dat is heel hinderlijk. Is er een truc om deze activatie uit te zetten? Groetjes van ons, Ab en Annemieke

In de instellingen van je iPhone kun je instellen wat er moet gebeuren als je de steeltjes van je AirPods aanraakt. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Bluetooth’ en tik je op het i’tje dat naast je AirPods Pro verschijnt terwijl deze met je iPhone zijn verbonden. Met de opties bij ‘Links’ en ‘Rechts’ bepaal je wat bij een druk op de steeltjes moet gebeuren. In jouw geval kies je dus aan beide kanten voor ‘Uit’.

Daar gaat de erfenis

vragen_135

Ik wil mijn zoon als erfeniscontact instellen op mijn iPhone 11 met versie iOS 15.2. Mijn zoon heeft ook een iPhone met iOS 15.2. Als ik hem de sleutel stuur, dan krijg ik het bericht terug dat zijn Gmail-adres het erfeniscontact heeft verwijderd. Wel sta ik in zijn iPhone nu drie keer als erfeniscontact genoteerd. Wat is hier aan de hand? Ron den Burger

Apple lijkt wat opstartproblemen te hebben hiermee. Diverse gebruikers melden hetzelfde. Soms lukt het na enkele keren proberen alsnog.

Maar er is ook een andere optie. Tijdens het proces om je erfeniscontact te registreren, krijg je op een gegeven moment de vraag hoe je de toegangssleutel wilt delen. Lukt het nog even niet, dan raadt Apple vooralsnog aan om te kiezen voor de tweede optie: druk een kopie af. Daarmee maak je een pdf van de toegangssleutel en die is net zo goed geldig.

Overigens hoef je de pdf niet daadwerkelijk uit te printen, je kunt hem ook digitaal opslaan. Hiervoor maak je in het printscherm met je vingers een spreidende beweging over de voorvertoning. Via de Deel-knop linksonder bewaar je hem digitaal in bijvoorbeeld Bestanden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar