Terug naar Apple lezersvragen februari 2023 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen februari 2023 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate23 februari 2023 09:004 min. leestijd1

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van februari 2023.

Apple lezersvragen februari 2023

Nieuwe versie macOS verwijderen

Apple lezersvragen februari 2023

Ik heb via OpenCore een nieuwere macOS naast de oude versie geïnstalleerd op mijn oude Mac. Omdat de slaapstand daarmee niet werkt, gebruik ik deze niet meer. Hoe kan ik de nieuwe versie verwijderen? Groet, Ed Hendriks

Het verwijderen van de nieuwe versie van macOS doe je gemakkelijk vanuit de oude versie van je besturingssysteem. Open hierin het Schijfhulpprogramma (Apps>Hulpprogramma’s), selecteer de partitie van je nieuwe versie en klik op ‘Wis’.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Andere achtergrond op vergrendel- en beginscherm

Apple lezersvragen februari 2023

Ik krijg het op mijn iPhone 11 Pro niet voor elkaar om het vergrendel- en beginscherm een aparte achtergrond te geven. Beide schermen krijgen dan dezelfde foto als achtergrond. Ik ben er al een paar dagen mee bezig geweest en op mijn iPad is het geen probleem. Misschien kunnen jullie in een van de volgende artikelen eens daarop terugkomen. Groetjes, Henk

De gemakkelijkste manier om twee verschillende achtergronden in te stellen: open de app Instellingen en tik op ‘Achtergrond’. Je ziet nu een voorvertoning van de achtergronden:­­ links het vergrendelscherm, rechts het scherm met apps. Tik op het rechter scherm om de achtergrond van het scherm met apps aan te passen.

Tik op ‘Foto’ en kies een foto uit. Mocht er al een foto staan (maar dat verwachten we niet), tik dan onderaan in het scherm op het mini-landschapje om te wisselen. Sinds iOS 16 heeft de iPhone een veel geavanceerder vergrendelscherm dan de iPad – op de tablet werkt het nog gewoon op de oude vertrouwde manier.

Apps op de Apple Watch tonen

Apple lezersvragen februari 2023

Via de Watch-app op de iPhone is het mogelijk om apps wel of niet te tonen op de Watch. Maar bij apps van Apple zelf lijkt dat niet te kunnen. Dat terwijl er veel apps zijn die ik niet gebruik, zoals Medicijnen en Cyclus bijhouden. Is er een manier om alsnog van ze af te komen? Groeten, Jan Janssen

Dat kan zeker – maar niet via je Watch-app! Je doet dit namelijk via de Apple Watch zelf. Druk op de Digital Crown (het scrolwieltje) om naar je thuisscherm met apps te gaan. Houd je vinger even op het scherm en tik op de optie ‘Wijzig apps’ wanneer deze verschijnt. Ga daarna naar de app die je wilt verwijderen en tik op het kruisje dat ernaast verschijnt.

Zie je geen kruisje? Dan heb je helaas echt pech. Dan is die app dusdanig essentieel voor je Watch dat hij niet verwijderd kan worden.

Geen Contacten-app op iCloud.com?

lezersvragen_145

In een recente uitgave van iCreate stond een interessant artikel over de nieuwe iCloud-website. Het vreemde is echter dat ik de app ‘Contacten’ daar niet kan toevoegen als een tegel. Meer zelfs: de app is nergens te zien! Ook niet als ik via andere toestellen inlog op de iCloud-website: géén Contacten-app te zien.

Ik heb de instellingen van mijn iCloud-account, Apple ID én Contacten-app gecontroleerd op de MacBook, maar kan daar geen afwijkende instellingen terugvinden die dit euvel zouden verklaren. Hebben jullie hier een verklaring of oplossing voor? Bedankt alvast. Filip Vande Cappelle

Contacten heeft inderdaad zelf geen tegel op de nieuwe homepage, maar maakt wel deel uit van een andere tegel. Als je de homepage aanpast en dan de tegel ‘Apps’ toevoegt, is Contacten een van de apps die je daarop aantreft. Je vindt de app overigens ook via het knopje met het raster rechtsboven.

Lukt het dan nog niet? Dan kun je de app ook openen via deze directe Contacten-link. Dit werkt alleen op de Mac en je moet wel al ingelogd zijn op iCloud.com.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jouke
Lezer
Jouke

Beste redactie, Bestaat er ook een mogelijkheid om e-tickets die geen eigen ‘zet mij in wallet’ knop hebben toch op
een of andere manier in wallet te plaatsen. Al die losse pdf-tickets is toch wel lastig.