Terug naar Apple lezersvragen december 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen december 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate4 december 2022 09:003 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van december 2022.

AirTag koppelen aan tweede iPhone

Apple lezersvragen december 2022

Hé iCreate, is het mogelijk om een AirTag te koppelen aan een tweede iPhone? Niels de Bruin

Je kunt de AirTag koppelen aan één Apple ID. Op alle apparaten waarop je bent ingelogd met dat specifieke Apple ID, kun je de locatie opzoeken via de Zoek mijn-app. Heb je zelf twee iPhones waarop je bent ingelogd met hetzelfde Apple ID, dan is de AirTag op beide te zien. Maar dat is waarschijnlijk niet wat je bedoelt!

Vreemd genoeg is het niet mogelijk om de AirTag van een gezinslid te volgen via Zoek mijn. Dat is op zich vreemd, want je kunt van gezinsleden wel zien waar al hun Apple-apparaten uithangen. Maar de AirTag vormt hierop dus een uitzondering. Lastig als je bijvoorbeeld in één huishouden dezelfde sleutelbos in de gaten wilt houden, om maar eens iets te noemen. In feite moet je er dan twee tags aan hangen.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Foto zonder achtergrond opslaan

Apple lezersvragen december 2022

Beste iCreate, ik heb in de Foto’s-App in iOS 16 een foto van zijn achtergrond ontdaan, en wil die nu verder bewerken in een beeldbewerkingsprogramma of bewaren als foto. Hoe doe ik dat? Ik kan wel de uitgeknipte foto plakken, bijvoorbeeld in Notities. Yves Demets

Om een onderwerp zonder achtergrond als foto te bewaren, houd je hem vast en tik je op ‘Deel…’ in plaats van ‘Kopieer’. Selecteer dan ‘Bewaar afbeelding’, en hij zal als laatste foto in de Foto’s-app komen te staan.

iMac-camera

Apple lezersvragen december 2022

Beste mensen, als ik de camera van mijn iMac uit 2017 gebruik, zijn de kleuren erg rood. Is er een mogelijkheid om die kleuren bij te stellen? Hayo Schultink

Je kunt de kleuren van de camera helaas niet aanpassen – vaak is een rode kleur wel te verminderen met meer daglicht of een witte lamp. In macOS Ventura zit overigens een optie om je iPhone als webcam te gebruiken voor je Mac, waarbij de kwaliteit véél beter is.

Automatische muziek in de auto

vragen_143

Beste iCreate-redactie, telkens als ik in mijn wagen stap en de motor start, start mijn iPhone automatisch de Muziek-app en begint een nummer af te spelen op de achtergrond. Echter is dit niet (altijd) gewenst. Ik heb al enkele pogingen ondernomen om deze automatische functie uit te schakelen, maar ik kan de oplossing niet vinden. Kunnen jullie mij helpen? Vic Huyghe

Dit is helaas een onhandige functie van sommige auto’s. Heeft je auto alleen Bluetooth, en geen CarPlay, dan is het wel mogelijk om het automatische afspelen uit te schakelen.

Dit doe je onder ‘Instellingen>Schermtijd’. Zorg dat Schermtijd is geactiveerd. Navigeer dan in dit menu naar ‘Beperkingen’, zet deze functie bovenaan aan, en ga dan naar ‘Toegestane apps’. Zet hier het schakelaartje achter ‘CarPlay’ uit. Het is niet logisch, maar het werkt wel.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar