Terug naar Apple lekt gezichtsherkenning en ontwerp iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lekt gezichtsherkenning en ontwerp iPhone 8

Door Laura Grootaarts31 juli 2017 09:273 min. leestijd0

Het ene na het andere detail over de iPhone 8 is in de afgelopen maanden naar buiten gekomen, voornamelijk via insiders die maar wat graag anoniem willen blijven. Maar het mooiste zijn toch altijd de lekken die Apple zélf veroorzaakt. En het is nu weer zover: via de firmware van de HomePod, zijn gezichtsherkenning en het design van de voorkant van de iPhone 8 gelekt.

Gezichtsherkenning

HomePod draait een versie van iOS, en de firmware die ervoor is uitgebracht correspondeert met iOS 11.0.2. Software-ontwikkelaar Steven Troughton-Smith dook in de code en ontdekte in de HomePod-software hints voor functies van andere apparatuur. Zo bevat de firmware diverse verwijzingen naar gezichtsherkenning, waarmee de iPhone straks ontgrendeld kan worden.

Bij de techniek, Pearl ID, wordt gebruikgemaakt van infraroodlicht, zodat je je telefoon ook onder lastige omstandigheden kunt openen. Bijvoorbeeld in het donker. In de code zijn foutmeldingen te zien voor als er iets verkeerd gaat met de gezichtsherkenning. Bijvoorbeeld als je gezicht te ver van de camera is, als er meerdere gezichten gedetecteerd worden of als je gezicht niet helemaal in beeld is. Volgens Bloomberg kun je op deze manier je telefoon binnen een paar honderd milliseconden ontgrendelen, en werkt het vanuit diverse hoeken: je kunt je iPhone zelfs plat op tafel laten liggen.

We weten overigens nog steeds niet of gezichtsherkenning Touch ID volledig vervangt, of dat het een extra ontgrendelmogelijkheid is.

Voorkant iPhone 8

iPhone 8 design homepod
Als klap op de vuurpijl ontdekte Troughton-Smith in de firmware van HomePod ook nog een schematische tekening van de iPhone 8. De afbeelding doet denken aan eerdere geruchten. Er is een groot en bijna randloos scherm te zien zonder thuisknop. Aan de bovenkant is de rand iets dikker: op deze manier wordt er ruimte gecreëerd voor onder meer de camera en de telefoon-speaker. De codenaam voor de iPhone 8 in de firmware is D22. Er is ook sprake van een iPhone 9,9: deze verwijst waarschijnlijk naar de nieuwe iPhone 7s (Plus).

Het is niet de eerste keer dat er op deze manier informatie over nieuwe Apple-producten naar buiten komt. Vorig jaar zat in macOS Sierra al beeldmateriaal van de toen nog niet onthulde MacBook Pro met Touch Bar.

Op de hoogte blijven van iPhone 8-nieuws? Lees dan ook ons dossier over de iPhone 8!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar