Geld moet rollen en beloofd is beloofd. Apple meldde tijdens de presentatie van de afgelopen kwartaalcijfers dat het bedrijf aandelen terug zou gaan kopen en wederom dividend uitkeert. Voor deze operatie zou in totaal zo’n 100 miljard dollar nodig zijn, omgerekend een slordige 76 miljard euro. De Wall Street Journal bericht vandaag dat Apple 17 miljard dollar aan leningen uit heeft laten schrijven om dit voor elkaar te krijgen. Lenen, ja. Want dat is goedkoper.
Leuker kunnen we het niet maken…
Het bedrag is overigens (en hoe kon het ook anders) een record in de geschiedenis van het moderne bedrijfsleven. Apple heeft namelijk wel 145 miljard aan cash op de bank staan, maar dergelijke bedragen krijg je niet zomaar los. Bovendien staat veel pecunia ook op buitenlandse bankrekeningen. Als Apple al die miljarden naar de Verenigde Staten zou hevelen, moet daarover belasting afgedragen worden en blijkbaar zijn die heffingen duurder dan de rente die je over een lening moet betalen.
De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac
• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten
Alles is betrekkelijk
Mocht jij dit je overigens ook afvragen: nee, Apple zou niet in staat zijn om onze staatsschuld kwijt te schelden. Aangezien de Nederlandse staat momenteel 423 miljard euro in het rood staat, moet Apple nog een paar jaar sparen voordat we uit de brand zouden zijn. Maar eigenlijk zijn dat ook nog steeds peanuts-bedragen, want de Verenigde Staten moet nog een gat van 17.000 miljard dollar overbruggen.
Ga jij het geld van je belastingteruggave besteden aan een nieuwe Mac?
voor de nieuwe mac heb ik 10 jaar teruggave nodig…………
voor de nieuwe mac heb ik 10 jaar teruggave nodig…………
voor de nieuwe mac heb ik 10 jaar teruggave nodig…………
voor de nieuwe mac heb ik 10 jaar teruggave nodig…………