Terug naar Apple lanceert mobiele betaaldienst Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert mobiele betaaldienst Apple Pay

Door Jelle Mol9 september 2014 19:541 min. leestijd0

Apple heeft een eigen betaaldienst gelanceerd genaamd Apple Pay. De dienst moet een digitale vervanger van de portemonnee worden. Daarvoor heeft Apple de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus uitgerust met NFC-technologie. Met de dienst kun je betalingen uitvoeren door je iPhone voor een scanner te houden in de winkel. Met behulp van Touch ID wordt de betaling geverifieerd.

Apple Pay

Koppelen van creditcard

Gebruikers van Apple Pay kunnen direct gebruik maken van de creditcard die gekoppeld is aan hun iTunes-account. Creditcardgegevens worden versleuteleld toegevoegd aan Passbook, dat reeds geïntegreerd is in iOS. Met behulp van de camera kunnen andere creditcards worden toegevoegd. Apple heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het veiligheidsaspect. Zo wordt er per betaling een dynamische autorisatiecode gegenereerd. Ook kan de dienst van afstand gedeactiveerd worden via Zoek mijn iPhone.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Eerst in de VS

Apple Pay is vanaf oktober in de VS beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer de dienst in andere landen wordt uitgerold. In de VS werkt Apple samen met American Express, MasterCard, Visa en een groot aantal banken. Hiermee is 83% van het betalingsverkeer gedekt. Gebruikers kunnen binnenkort betalen bij totaal 22.000 winkels, waaronder McDonald’s, Nike en Subway.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar