Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Opnieuw een omzetrecord voor Apple in Q3 2021

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple kwartaalcijfers Q3 2021


Lees verder na de advertentie

Aan de reeks kwartaalrecords van Apple komt ook in het derde kwartaal geen einde, blijkt uit de kwartaalcijfers van Q3 2021. Met een omzet van 81,4 miljard dollar is er sprake van een stijging van maar liefst 36 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de iPhone levert weer een grote bijdrage, maar ook Apple’s diensten doen het goed.

Apple kwartaalcijfers Q3 2021

Niet alleen de omzetcijfers tonen het succes van Apple, maar ook de winst van 21,7 miljard dollar ten opzichte van 11,3 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar maakt duidelijk dat Apple een geweldig derde kwartaal had.

De indrukwekkende cijfers zijn grotendeels te danken aan de succesvolle iPhone 12. Apple verkocht in het derde kwartaal namelijk 50% meer iPhones dan in het derde kwartaal vorig jaar. Dit is opvallend: doorgaans wachten veel klanten in deze periode namelijk tot de aankondiging van een nieuwe iPhone in september. Met 39,6 miljard dollar zijn de inkomsten uit iPhones iets gedaald ten opzichte van de 48 miljard van vorig kwartaal, maar het is wel bovengemiddeld goed voor deze periode van het jaar.

Qua diensten had Apple het beste kwartaal aller tijden. Deze categorie steeg met 33% ten opzichte van vorig jaar naar 17,5 miljard dollar. Hierdoor breekt deze categorie echt los als de nummer twee inkomstenbron van Apple.

Meer records voor iPad, Mac en meer


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Er werden in het derde kwartaal ook heel wat andere records verbroken: de iPad heeft het beste derde kwartaal in ‘bijna een decennium’ achter de rug, aldus Tim Cook, met 7,4 miljard dollar aan inkomsten. Het nieuws voor de Mac is nog beter, die met 8,2 miljard dollar het beste derde kwartaal allertijden had. Hier spelen de Macs met M1-chip waarschijnlijk een grote rol in.

Ook de ‘Wearables, Home and Accessories’-categorie heeft nog nooit zo’n sterk derde kwartaal gehad. Met een opvallende stijging van 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar komt deze categorie uit op 8,8 miljard dollar aan inkomsten. Doordat de categorie zo breed is, kan er echter moeilijk gezegd worden door welke specifieke producten deze stijging is ontstaan.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple