Terug naar Kwartaalcijfers Q3/2014: wachten op iets nieuws
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kwartaalcijfers Q3/2014: wachten op iets nieuws

Door Sven Lamers23 juli 2014 10:082 min. leestijd0

Apple heeft zijn bedrijfsresultaat in het derde fiscale kwartaal van 2014 opnieuw verbeterd ten opzichte van een jaar geleden. Dat komt enerzijds door sterke verkoopcijfers van iPhone en iPad, anderzijds door gestage groei van Apple’s ecosysteem, aldus Tim Cook tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Daarnaast zei Cook ook dat hij uitkijkt naar een snelle lancering van iOS 8 en OS X Yosemite, evenals naar ‘nieuwe producten en diensten waarbij we niet kunnen wachten om deze eindelijk te presenteren’. De iPhone 6? Health? Nieuwe iPads? Of toch een iWatch?

Cijfers

Apple boekte in de maanden van april tot en met juni een omzet  van 37,4 miljard dollar (27,8 miljard euro). Dat is bijna 6 procent meer dan in hetzelfde kwartaal afgelopen jaar. De winst steeg in dezelfde periode met meer dan 10 procent naar 7,7 miljard dollar (5,7 miljard euro). In het derde kwartaal van 2013 waren dat er nog slechts 6,9 miljard. Per aandeel ligt de winst nu bij 1,28 dollar, vorig jaar was dat nog 1,07 dollar.

Diagram kwartaalcijfers Q3/2014

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 

Verkochte apparaten

Het publiek zit dit jaar meer dan ooit te wachten op nieuwe producten, zoals een grotere iPhone 6. Toch is het Apple gelukt om in de laatste drie maanden 13 procent meer iPhones te verkopen dan afgelopen jaar. In totaal zijn dat zo’n 35,2 miljoen apparaten. Hiervoor waren vooral de opkomende markten in Brazilië, Rusland, China, India en Zuid-Afrika verantwoordelijk, aldus Cook in een interview met het Wall Street Journal. De verkoop van de iPad daalde met 9 procent naar ongeveer 13,3 miljoen apparaten.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar