Terug naar 'Apple werkt aan eigen koptelefoon met hoge geluidskwaliteit'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple werkt aan eigen koptelefoon met hoge geluidskwaliteit'

Door Laura Grootaarts26 februari 2018 10:162 min. leestijd0

Het belooft een mooi jaar te worden voor Apple-liefhebbers die graag naar muziek luisteren. Het is deze maand al begonnen met de release van Apple’s slimme speaker HomePod, die volgens de eerste reviews uitblinkt qua geluidskwaliteit. Maar er komt nog meer aan: vernieuwde AirPods en een compleet nieuwe Apple koptelefoon.

Apple koptelefoon en AirPods

Apple koptelefoon: geen Beats-opvolger

Ming-Chi Kuo, een betrouwbare Apple-analist, is de eerste die spreekt over een over-ear koptelefoon. Apple zou na de AirPods en de HomePod een hoofdtelefoon ontwikkelen, om zo het assortiment audio-producten zo breed mogelijk te maken. Het wordt nergens expliciet gezegd, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het gaat om een draadloze koptelefoon.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De nieuwe koptelefoon zou net zo gemakkelijk in gebruik moeten zijn als de AirPods, maar de geluidskwaliteit is stukken beter. Ook valt de koptelefoon in een hogere prijsklasse (de AirPods zijn te koop voor € 179). Het gaat niet om een opvolger van de koptelefoon van Beats, het koptelefoon-merk dat door Apple is overgenomen, maar om een product dat geheel door Apple zelf ontwikkeld wordt.

Vernieuwde AirPods

Naast de compleet nieuwe hoofdtelefoon verwacht Kuo dit jaar ook vernieuwde AirPods. Die gaan er niet spectaculair anders uitzien, wel krijgen ze een hoesje dat draadloos opladen ondersteunt. Vanwege het draadloos opladen moet het scharnier opnieuw ontworpen worden en de kans is groot dat daardoor de productieprijs toeneemt. Je kunt de AirPods dan opladen op de AirPower-mat: deze wordt komende maand verwacht.

Daarnaast krijgen de AirPods een verbeterde W1-chip, mogelijk krijgt Siri daardoor meer functies. Mocht je nou denken, ik heb toch iets opgevangen over waterproof AirPods: dat klopt. Dit gerucht werd vorige week de wereld in geholpen door Bloomberg, maar hierbij gaat het over de AirPods die in 2019 pas verschijnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar