Terug naar Apple koopt Israëlisch bedrijf voor gezichtsherkenning
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple koopt Israëlisch bedrijf voor gezichtsherkenning

Door Sven Lamers20 februari 2017 12:022 min. leestijd0

Recent werd bekend dat Apple het Israëlische bedrijf RealFace heeft gekocht. RealFace is een specialistisch bedrijf op het gebied van gezichtsherkenning met behulp van ‘machine learning’. De overname past perfect bij eerdere geruchten dat Apple voor de komende iPhone geen Touch ID meer wil gebruiken. De vingerafdruksensor moet vervangen worden door gezichtsherkenning.

RealFace

RealFace uit Israël

Naar verluidt heeft Apple de start-up uit Tel Aviv voor 2 miljard dollar overgenomen. RealFace werkte voor de overname aan een unieke manier om gezichten te herkennen. De gezichtsherkenning wordt dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie steeds slimmer en kan zelfs gezichten herkennen als die bewegen. En hoe langer je de gezichtsherkenning gebruikt, des te beter wordt deze.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Andere verklaring

RealFace was ook bezig met het ontwikkelen van een app die voorwerpen op foto’s kon herkennen. De app, Pickeez, maakt verbinding met verschillende foto-platforms en analyseert wat-ie kan vinden. Het is dus ook mogelijk dat Apple RealFace heeft overgenomen om de gezichts- en voorwerpherkenning in Foto’s te verbeteren.

Vierde overname

De overname van RealFace is Apple’s vierde overname van een Israëlisch bedrijf sinds 2011. In de afgelopen jaren kocht het bedrijf uit Cupertino onder meer het flashgeheugen-fabrikant Anobit (voor 400 miljoen dollar) en de sensorspecialist PrimeSense (voor 345 miljoen)

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar