Terug naar Apple koopt fabrikant van augmented-reality-bril
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple koopt fabrikant van augmented-reality-bril

Door Sven Lamers22 november 2017 14:262 min. leestijd0

Tim Cook heeft in het verleden vaker benadrukt hoe geïnteresseerd Apple in augmented-reality (AR) is. Nu heeft de iPhone-fabrikant blijkbaar een fabrikant van passende hardware overgenomen. TechCrunch meldt dat Apple afgelopen zomer al de Canadese start-up Vrvana heeft gekocht – naar verluidt voor 30 miljoen dollar. Het relatief jonge bedrijf werkte aan een gecombineerde augmented- en virtual-reality-bril met de naam Totem. Het apparaat, dat nooit officieel werd uitgebracht, had het moeten opnemen tegen bijvoorbeeld Microsofts HoloLens en kreeg ook al een aantal goede recensies.

vrvana-totem

Mixed-reality-bril met OLED

De Totem-bril had een OLED-scherm (met een resolutie van 1440p) en ondersteunde het zogeheten 6DoF-tracking. Met laatstgenoemde kan de positie van de drager van de bril in een kamer worden gemeten. De handen van de drager werden met een infrarood-camera geregistreerd, de omgeving met een eigen beeldsensor. De gebruikservaring was volgens de eerste tests beter dan bij de concurrent HoloLens van Microsoft, aldus TechCrunch. Daarnaast kon de bril ook als echte VR-bril worden gebruikt – het was dus een combinatie tussen augmented-reality en virtual-reality. Ten slotte had de bril heel weinig last van latentie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vrvana was sinds 2005 actief

Apple gaf geen commentaar op het bericht, heeft de aankoop echter ook niet ontkent. Van Vrvana zelf heeft TechCrunch niets vernomen. De start-up werd in in 2005 opgericht en heeft – in verhouding – weinig investeringsgeld opgehaald. Naast de consumentenmarkt streefde Vrvana ook naar de zakelijke markt en wilde de Totem aanbieden in de industrie.

Apple-bril in 2020

Onlangs waren er geruchten dat Apple een eigen AR-bril op de planning heeft staan. Deze moet al in 2019 of 2020 op de markt komen. Net als bij de Watch wil Apple daarbij gebruikmaken van een extreem compacte, zelfontwikkelde chip en een nieuw besturingssysteem met de naam rOS. Dat is gebaseerd op iOS. Volgens de geruchten is de planning erg agressief en is het nog maar de vraag of het Apple lukt om de bril op tijd uit te brengen. Misschien lukt met behulp van de expertise van Vrvana.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar