Terug naar Apple kondigt nieuwe iMacs aan en geeft sneakpreview van iMac Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple kondigt nieuwe iMacs aan en geeft sneakpreview van iMac Pro

Door Sven Lamers5 juni 2017 21:003 min. leestijd0

Naast nieuwe MacBooks heeft Apple vandaag ook nog nieuwe iMacs aangekondigd. En dat werd tijd – Apple’s desktopcomputer was wel toe aan een update. Wat is er allemaal nieuw? Nou, nieuwe processors, nieuwe beeldschermen, meer RAM, betere opslag en nieuwe aansluitingen. Daarnaast liet Apple nog een compleet nieuwe iMac Pro zien.

Helderdere display, Kaby Lake-processors en betere graphics

De nieuwe displays zijn 43 procent helderder dan bij de voorgangers. Met 500 Nits zijn de schermen net zo helder als de (veel kleinere) schermen van de MacBook Pro – een waanzinnig goede prestatie. Uiteraard ondersteunen de schermen nog steeds het bredere kleurbereik. De nieuwe iMacs krijgen daarnaast de nieuwste generatie Intel-processors uit de serie Kaby Lake. Hierdoor wordt het mogelijk om de iMacs op een energiezuinige manier met reusachtige hoeveelheden werkgeheugen uit te rusten. De 27-inch ondersteunt tot aan 64 GB RAM, de kleinere 21,5-inch 32 GB RAM.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op alle modellen zijn de graphics geüpdatet. De kleinste iMac krijgt een Intel Iris Plus 640 die 80 procent sneller is dan de kaart van de voorganger, de andere modellen krijgen allemaal graphics van AMD – Radeon Pro 555, 560 (21,5-inch 4K iMac) 570, 575 of 580 (27-inch 5K iMac).

Fusion Drive standaard op 27-inch iMac

De 27-inch variant komt daarnaast standaard met een Fusion Drive – dus een SSD gecombineerd met een harde schijf – waarbij de SSD 50 procent sneller is dan voorheen. Ook zijn er twee nieuwe usb-c-aansluitingen met ondersteuning voor Thunderbolt 3. De nieuwe iMacs zijn vanaf vandaag beschikbaar en de Amerikaanse prijzen beginnen bij 1099 dollar voor de 21,5-inch iMac, 1499 dollar voor de 4K 21,5-inch en 1799 dollar voor de iMac Retina 5K 27-inch.

Sneakpreview iMac Pro

Een nog grotere verrassing was de sneakpreview van de spacegrijze iMac Pro. Het nieuwe model ondersteunt Intel Xeon-processors tot en met 18 cores. Om al het grafische werk op het 27-inch 5K-scherm met een miljard kleuren aan te sturen, zit er een Radeon Vega-kaart in. Deze GPU is de nieuwste generatie van AMD en heeft tot 16 GB grafisch werkgeheugen.

Waanzinnige specs

Wil je flink wat werkgeheugen dan is de ondersteuning tot 128 GB ECC geheugen meer dan genoeg. Voor opslag kan er een SSD tot 4 TB worden besteld. Deze werken met een snelheid van 3 GB/s. Aan de achterkant van het apparaat zijn er vier usb-c-aansluitingen voor Thunderbolt 3 te vinden. De ethernetpoort ondersteunt tot aan 10 Gb ethernet. Wil je zonder draad werken dan heeft de iMac Pro 802.11 ac Wi-Fi en Bluetooth 4.2.

Pas in december

Het grote nadeel? We moeten nog even geduld hebben tot december, want dan pas komt de Pro uit. De prijs begint bij 5000 dollar. Dan krijg je een iMac Pro met 5K-scherm, met daarin een Xeon-processor met acht cores, 32 GB werkgeheugen en 1 TB opslag.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar