Terug naar 'Apple komt met eigen smart glasses'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple komt met eigen smart glasses'

Door Redactie iCreate16 november 2016 11:542 min. leestijd0

Apple is nu op zoek naar hun volgende succes. Het bedrijf kwam in 2007 met de iPhone, in 2010 met de iPad en onlangs in 2014 met de Apple Watch. Anonieme bronnen vertellen Bloomberg dat ze experimenteren met een eigen ‘augmented reality-bril’.

Verkennende fase

Hoewel Apple nog in de verkennende fase zou zitten, verklappen de anonieme bronnen al een aantal functies. Zo maakt de bril draadloos verbinding met de iPhone en wordt er gebruikgemaakt van augmented reality. Met behulp van deze techniek kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen en andere informatie getoond worden in het gezichtsveld van de drager.

Augmented reality?

Augmented reality houdt in dat de echte en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go, je kunt virtuele Pokémon buiten bij jou in de straat vangen. De geflopte Google Glass maakt ook gebruik van augmented reality door middel van een kleine display voor het oog van de gebruiker. De display toont bijvoorbeeld route-informatie of sms’jes.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Eevee Pokemon Go

Augmented reality is de toekomst

Augmented reality is een techniek waar Apple vooral in recente jaren geïnteresseerd in is. Zo heeft het bedrijf diverse ondernemingen gekocht die zich met de techniek bezig houden. Daarbij werkt Doug Bouwman, een van de meest vooraanstaande virtual en augmented reality-onderzoekers uit de VS, sinds kort bij Apple.

Tim Cook heeft zich al meerdere malen positief uitgelaten over augmented reality, vorige maand zei hij nog het volgende:

“We zullen ons in de toekomst afvragen hoe we ooit zonder augmented reality hebben geleefd. Net als dat we ons dat nu afvragen bij de smartphone.”

‘Smart glasses 2018 op de markt’

De bril zou voor Apple het eerste hardwareproduct worden dat gebruik maakt van augmented reality. De smart glasses zullen op zijn vroegst in 2018 op de markt verkrijgbaar zijn. Trudy Muller, woordvoerder van Apple, weigert om op de geruchten te reageren.

We zullen je op de hoogte houden!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar