Terug naar Wat gaan we zien op Apple’s keynote van 9 maart?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat gaan we zien op Apple’s keynote van 9 maart?

Door Jelle Mol7 maart 2015 10:004 min. leestijd1

Maandag houdt Apple om 18:00 uur Nederlandse tijd een keynote. Dat kun je live volgen via de livestream. Dat de Apple Watch uitgebreid aan bod zal komen, weten we zeker. Maar misschien blijft het daar niet bij. Wat zou Apple nog meer kunnen laten zien op zijn keynote?

Apple event 9 september

iOS 8.2 – zeker

De introductie van de Apple Watch zal gepaard gaan met een nieuwe iOS-versie, namelijk 8.2. Uit de bèta is reeds gebleken dat deze versie ondersteuning biedt voor een bluetooth-koppeling met de Watch. Bezitters van het horloge kunnen bovendien gebruik maken van de Companion-app waarmee Watch-instellingen en -apps geconfigureerd kunnen worden. Verder worden in iOS 8.2 een boel bugs en problemen opgelost in de Gezondheid-app, Mail, Kaarten, Agenda en Muziek.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Uitbreiding Siri en Apple Pay – misschien

Meer nieuwe iOS-functies gaan we zien in de daaropvolgende update van het besturingssysteem: iOS 8.3. Zo zal Siri eindelijk Nederlands spreken en verstaan en krijgt CarPlay ondersteuning voor een draadloze koppeling. Ook zal Apple Pay beschikbaar komen in China en kan tweestapsverificatie voor Google-accounts gebruikt worden. De bètaversie van iOS 8.3 is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars, maar of we daar volgende week ook iets over gaan horen, is onzeker. Het is voor Apple niet gebruikelijk om vooruit te blikken op dit soort iOS-updates. Daar staat tegenover dat het om aanzienlijke uitbreidingen van Siri en Apple Pay gaat, dus wie weet.

Siri Nederlands

Retina MacBook Air – misschien

Wat betreft Mac-hardware moet de Retina MacBook Air dé Mac van 2015 worden. Maar wanneer? In januari doken er foto’s op van het vermeende nieuwe ontwerp, maar of de productie al begonnen is, daar is eigenlijk niemand het over eens. Hij komt maandag, zegt de een. Nee, hij komt pas in de zomer tijdens WWDC 2015, zegt de ander. Wij neigen naar het laatste, omdat dat ook het gebruikelijke moment is om nieuwe Mac-hardware aan te kondigen. Overigens is er ook nog een kans dat Apple maandag wel een ‘gewone’ nieuwe MacBook Air aankondigt: de vernieuwde 11- en 13-inch variant met Broadwell-chip.

Foto’s voor Mac – onwaarschijnlijk

Deze lente komt het vernieuwde Foto’s uit, de opvolger van iPhoto en Aperture. Een publieke testversie is inmiddels beschikbaar, dus binnenkort zullen alle gebruikers de software op hun Mac kunnen installeren. De kans is daarom klein dat Apple het fotoprogramma maandag zal bespreken, al zou wat meer informatie welkom zijn na de mini-uitleg van enkele minuten tijdens WWDC 2014. Met name de Aperture-gebruikers zitten met vragen: in hoeverre gaat Foto’s hen tegemoetkomen wat betreft professionele fotobewerking?

Foto's voor Mac

Beats Music – onwaarschijnlijk

Een herlancering van Beats Music / iTunes Radio is op komst, maar de muziekstreamingdienst is nog niet helemaal af. Oorspronkelijk was Apple’s antwoord op Spotify voor begin 2015 gepland, maar het inlijven van Beats-personeel en -technologie kost toch wat meer tijd dan gedacht. Volgens het laatste nieuws wil Apple de dienst integreren in iOS 8.4 deze zomer, al is er ook een kans dat we pas in iOS 9 een nieuwe streaming-app op onze iPhone hebben. Dat we er maandag tijdens de Apple Watch-keynote iets over gaan horen, is dus onwaarschijnlijk.

iPad Pro – zeker niet

Nog zo’n product dat te maken heeft met vertragingen in de productie en ontwikkelingen: de iPad Pro. Eigenlijk gepland voor eind 2014, toen voor begin 2015, en volgens de laatste geruchten pas voor september. Technische uitdagingen in de productie van displays zouden roet in het eten hebben gegooid. Apple zal dan ook niets loslaten over de komst van een nieuwe iPad voordat het apparaat klaar is, dus volgende week een nieuw iOS-apparaat? Zeker niet.

iPad Pro en MacBook Air

Apple-televisie – zeker niet

Als de geruchten iedere keer hadden geklopt, waren er de afgelopen jaren al vijf Apple-televisies uitgebracht in tien verschillende varianten. Het is alweer een tijdje stil geweest rondom Apple’s televisieproject en in de komende maanden hoef je dan ook niets te verwachten. Hoewel … volgens het doorgaans goed geïnformeerd Re/code is het nu niet de hardware die prioriteit heeft, maar een online televisiedienst waarop gebruikers zich kunnen abonneren. Een en ander zou ook nog te maken kunnen hebben met Beats en HBO Now. Hopelijk wordt de Apple TV niet vergeten, want die is na twee jaar écht toe aan een update.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
bono
Lezer
bono

Nieuwe cd van U2?