Terug naar Apple keurt sexy foto's minderjarig meisje goed
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple keurt sexy foto's minderjarig meisje goed

Door Redactie iCreate28 oktober 2010 13:032 min. leestijd0

Vorige week kondigde Apple een nieuwe versie van Mac OS X 10.7 Lion aan. Haast belangrijker dan dat bericht leek de blunder die Apple maakte: de beeltenis van de leeuw die Lion moet gaan voorstellen, bleek een stockfoto te zijn die ook al is gebruikt door het Vlaams Blok, een ultra-rechtste politieke partij in België waarmee Apple echt niet geassocieerd wil worden. De meewarige blikken waren niet van de lucht.

Sexy zelfportretten
Eén week later hebben we opnieuw reden tot geginnegap. Rebecca Battino, een 19-jarige yogalerares, heeft Apple en app-ontwikkelaar Samba Studios voor 1 miljoen dollar aangeklaagd voor schending van het portretrecht. Het geval wil dat Apple in de App Store een app, genaamd ‘eXtreme Cam Girls’, verkoopt waarin sexy zelfportretten voorkomen die zij als 16-jarige voor de spiegel maakte. Foto’s die slechts voor eigen gebruik waren bedoeld en alleen in haar eigen iPhoto-album stonden.

Hoe die foto’s op de computers van de ontwikkelaar zijn beland is haar, naar eigen zeggen, een raadsel. Hoe dan ook, voor het gebruik daarvan heeft ze beslist nooit toestemming gegeven. Wat haar nog het meest steekt, zo vertelde ze tegen de New York Post, is niet zozeer dat die foto’s de wereld rondgaan, maar dat ze voor het gebruik ervan nooit is betaald.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foto van Rebecca’s Facebook-pagina [New York Post]

Apple verantwoordelijk?
Apple heeft de app inmiddels uit de App Store verwijderd en weigert commentaar, net als de maker Samba Studios. En al is een eis van 1 miljoen dollar in de ogen van nuchtere Europeanen wat overdreven, wij vragen ons af of Apple met haar haast belachelijk strenge toelatingsbeleid voor apps door het goedkeuren van de betreffende app medeverantwoordelijk is voor de inhoud ervan? Hoe denk jij daarover?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar