Terug naar Vermaarde Apple-kenner onthult details over iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vermaarde Apple-kenner onthult details over iPhone 8

Door Koen van Ekeren19 april 2017 12:032 min. leestijd0

De lancering van de iPhone 8 komt steeds dichterbij en de geruchten stapelen zich op. Veel van deze geruchten worden nu bevestigd door de zeer goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg.

Details over iPhone 8

Details over iPhone 8

In een uitgebreid artikel op Bloomberg geeft de Apple-kenner details over de jubileumeditie van de iPhone. Op basis van verschillende bronnen meldt hij dat Apple dit najaar drie iPhones op de markt brengt, waaronder een model met een geheel nieuw uiterlijk: de iPhone 8.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het nieuwe vlaggenschip van Apple krijgt een OLED-scherm dat vrijwel de gehele voorzijde bedekt, schrijft Gurman. De display zou groter zijn dan het 5,5-inch scherm van de iPhone 7 Plus, terwijl de omvang van het toestel ongeveer even groot is als de kleinere  iPhone 7.

De extra schermruimte ontstaat vooral doordat de iconische thuisknop met vingerafdruksensor verdwijnt. Apple wil de sensor integreren in het OLED-scherm, maar volgens de bronnen is dit technisch gezien moeilijk te realiseren. Het is daardoor nog afwachten of Apple dit voor elkaar krijgt. Samsung probeerde het ook voor de S8, maar installeerde de vingerafdrukscanner uiteindelijk op de achterzijde van de telefoon.

Licht gebogen randen

Volgens Gurman kan het nog verschillende kanten op met de behuizing van de nieuwe iPhone. Apple test nog met verschillende uitvoeringen, waaronder een prototype met een behuizing van glas en staal. Bij deze versie heeft het glas aan de voor- en achterzijde een lichte kromming.

Ook experimenteert Apple met een prototype met sterker gebogen randen, zoals de originele iPhone uit 2007 dat ook heeft. Eerder bracht ETnews al naar buiten dat Apple zich mogelijk laat inspireren door dit ontwerp. Gurman voegt echter toe dat leveranciers van Apple moeite hebben om grote hoeveelheden sterk gebogen glas te produceren. De kans zou daardoor groter zijn dat het ontwerp wat subtielere rondingen krijgt.

Camera met verticale lenzen

Daarnaast krijgt de camera van de nieuwe iPhone waarschijnlijk wat aanpassingen.  Apple test met verticaal geplaatste lenzen, in plaats van de horizontale zoals de 7 Plus dat heeft. Ook krijgt de voorste camera – de selfie-camera – naar verluidt een dubbele lens.

Alle nieuwe iPhones draaien straks op iOS 11, bevestigen bronnen aan Gurman. Apple kondigt het besturingssysteem waarschijnlijk aan tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar