Terug naar Apple Kaarten komt slecht uit test Consumentenbond
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Kaarten komt slecht uit test Consumentenbond

Door Jelle Mol27 januari 2015 15:312 min. leestijd1

De Consumentenbond geeft Apple Kaarten een ‘dikke onvoldoende’ wat betreft actuele verkeersinformatie. Dat staat in een test die gepubliceerd is in de Consumentengids van februari 2015. TomTom komt het beste uit de test, Google Maps volgt als tweede.

Apple Kaarten zit er vaak naast

Voor het onderzoek werd 98 automobilisten gevraagd een logboek bij te houden van de geleverde verkeersinformatie en actuele situatie. Daaruit bleek dat Apple Kaarten er opvallend vaak naast zat: slechts in 57% van de gevallen was er sprake van een passende melding, dat wil zeggen een waarschuwing bij vertraging en geen melding bij geen vertraging. Maar dat is nog niet alles. Bij 94% van de vertraagde ritten bleef een melding uit of klopte deze niet. Een ander kritiekpunt is dat Kaarten alleen vooraf verkeersinformatie geeft, en niet bij plotselinge files tijdens het rijden. Daarom zou slechts 14% van de deelnemende automobilisten Apple Kaarten willen gebruiken voor verkeersinformatie.

Apple Kaarten verkeersinformatie

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Geen melding bij vertraging

De dienst van Apple is overigens niet de enige die te wensen overlaat. Van alle geteste systemen werd bij ruim eenderde van de vertraagde ritten geen melding gegeven, en in een kwart van de gevallen bleek de vertraging een stuk langer te zijn dan gemeld. De TomTom GO 5000 kwam veruit het beste uit de test, gevolgd door de Google Maps-app die ook voor iOS beschikbaar is.

Overigens maakt Apple gebruik van onder andere verkeersinformatie van TomTom en Waze. De manier waarop deze informatie gepresenteerd en gebruikt wordt in een app kan echter nogal verschillen.

Hoe zijn jouw ervaringen met de verkeersinformatie in Kaarten?

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iphoney
Lezer
iphoney

Ik gebruik altijd Kaarten en ben er eigenlijk hartstikke tevreden over. Routes kloppen, hij kent de adressen en je kunt het scherm mooi vergrendelen waarbij het oplicht bij elke afslag.