Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone

Apple heeft iets in petto voor volgende week (maar het is niet wat je denkt)

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
Apple Keynote terugkijken


Lees verder na de advertentie

Jarenlang was de aankondiging van een nieuwe iPhone net zo voorspelbaar als eerste kerstdag: de nieuwe iPhone wordt gepresenteerd in de tweede week van september. Dinsdag 8 september werd dit jaar vaak genoemd als hét moment voor het Apple iPhone 12-event. Maar die kans lijkt inmiddels verkeken, nu er nog altijd geen uitnodiging is. Toch heeft Apple die dag iets voor ons in petto, zo meent Apple-lekker Jon Prosser.

Tim Cook tijdens Apple event

8 september: houd de website van Apple in de gaten

‘Er is me verteld dat er *iets* gaat gebeuren op de website van Apple, op dinsdag 8 september. Tussen 9 en 12 uur ’s ochtends (Amerikaanse tijd)’, zegt Prosser. Wat precies? Tóch die jaarlijks terugkerende september-keynote? Maar nee. Prosser haalt nog maar eens een tweet aan die hij op 13 augustus publiceerde. Hierin zette hij de data van de aankomende Apple-releases op een rij. Volgende week (week 37) is geen keynote-week. Maar mogelijk worden dan wel de nieuwe Apple Watch en iPad aangekondigd. Dat gebeurt dan waarschijnlijk via een persbericht.


kooptip


Als Prosser gelijk heeft – en dat heeft hij nogal eens – dan vindt het iPhone-event ongeveer een maand later dan normaal plaats, in de week van 12 oktober. Het instapmodel van dit jaar, de iPhone 12 (Max), ligt dan anderhalve week later in de winkels. Het luxere model, de iPhone 12 Pro verschijnt mogelijk nog later, ergens in november. Apple heeft deze zomer ook al aangegeven dat de iPhone 12 vertraagd is door de coronacrisis, maar laat er verder nog niets over los.

Nieuwe Apple-producten

De Apple Watch die Prosser komende dinsdag verwacht, is de Apple Watch Series 6. Die krijgt waarschijnlijk nieuwe gezondheidsfuncties: denk aan een sensor die het zuurstofgehalte in het bloed kan meten. Welke iPad we mogen verwachten, is nog onduidelijk. Het basismodel is aan een update toe, maar het zou ook zomaar om een nieuwe versie van de iPad Air kunnen gaan. Die krijgt waarschijnlijk een iPad Pro-achtig ontwerp, met een randloos scherm en vlakke zijkanten.

Toevoeging 3 september: Inmiddels heeft een andere goed geïnformeerde Apple-lekker gereageerd op de tweet van Prosser. Een Apple Watch volgende week? Welnee. Een keynote overigens ook niet. Maar misschien mogen we wel rekenen op andere Apple-producten, zoals de AirTags. Meer hierover lees je in ons artikel ‘Ook de nieuwe Apple Watch is uitgesteld’.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief: