Terug naar Apple heeft iets in petto voor volgende week (maar het is niet wat je denkt)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple heeft iets in petto voor volgende week (maar het is niet wat je denkt)

Door Laura Grootaarts2 september 2020 12:133 min. leestijd5

Jarenlang was de aankondiging van een nieuwe iPhone net zo voorspelbaar als eerste kerstdag: de nieuwe iPhone wordt gepresenteerd in de tweede week van september. Dinsdag 8 september werd dit jaar vaak genoemd als hét moment voor het Apple iPhone 12-event. Maar die kans lijkt inmiddels verkeken, nu er nog altijd geen uitnodiging is. Toch heeft Apple die dag iets voor ons in petto, zo meent Apple-lekker Jon Prosser.

Tim Cook tijdens Apple event

8 september: houd de website van Apple in de gaten

‘Er is me verteld dat er *iets* gaat gebeuren op de website van Apple, op dinsdag 8 september. Tussen 9 en 12 uur ’s ochtends (Amerikaanse tijd)’, zegt Prosser. Wat precies? Tóch die jaarlijks terugkerende september-keynote? Maar nee. Prosser haalt nog maar eens een tweet aan die hij op 13 augustus publiceerde. Hierin zette hij de data van de aankomende Apple-releases op een rij. Volgende week (week 37) is geen keynote-week. Maar mogelijk worden dan wel de nieuwe Apple Watch en iPad aangekondigd. Dat gebeurt dan waarschijnlijk via een persbericht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


Als Prosser gelijk heeft – en dat heeft hij nogal eens – dan vindt het iPhone-event ongeveer een maand later dan normaal plaats, in de week van 12 oktober. Het instapmodel van dit jaar, de iPhone 12 (Max), ligt dan anderhalve week later in de winkels. Het luxere model, de iPhone 12 Pro verschijnt mogelijk nog later, ergens in november. Apple heeft deze zomer ook al aangegeven dat de iPhone 12 vertraagd is door de coronacrisis, maar laat er verder nog niets over los.

Nieuwe Apple-producten

De Apple Watch die Prosser komende dinsdag verwacht, is de Apple Watch Series 6. Die krijgt waarschijnlijk nieuwe gezondheidsfuncties: denk aan een sensor die het zuurstofgehalte in het bloed kan meten. Welke iPad we mogen verwachten, is nog onduidelijk. Het basismodel is aan een update toe, maar het zou ook zomaar om een nieuwe versie van de iPad Air kunnen gaan. Die krijgt waarschijnlijk een iPad Pro-achtig ontwerp, met een randloos scherm en vlakke zijkanten.

Toevoeging 3 september: Inmiddels heeft een andere goed geïnformeerde Apple-lekker gereageerd op de tweet van Prosser. Een Apple Watch volgende week? Welnee. Een keynote overigens ook niet. Maar misschien mogen we wel rekenen op andere Apple-producten, zoals de AirTags. Meer hierover lees je in ons artikel ‘Ook de nieuwe Apple Watch is uitgesteld’.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Giany
Lezer
Giany

Apple zal geen uitnodigineng verzenden normaal, want het is nu corona en in maart was het ook enkel digitaal.

Rik
Lezer
Rik

Haha straks is het *iets* dat de keynote op die datum wordt aangekondigd … Die optie staat er helemaal niet tussen … We zullen zien!