Terug naar Apple: iPhone 4 is perfect, balkjes zijn het probleem
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple: iPhone 4 is perfect, balkjes zijn het probleem

Door Redactie iCreate5 juli 2010 12:582 min. leestijd0

In een brief van Apple over de iPhone 4 blijft het bedrijf stug volhouden dat de antenne van de iPhone 4 uitstekend presteert. Ze geven alleen toe dat er misschien iets mis is met de weergave van het bereik van de iPhone.

Greep des doods
Teruglopende signaalbalkjes is volgens Apple een veelgehoorde iPhone 4-klacht. Een klacht waar Apple in deze brief gehoor aan geeft. Let op: het bedrijf richt zich op het probleem van de signaalweergave, niet het daadwerkelijke signaalverlies. Signaalverlies is de schuld van de provider en niet van Apple zelf, aldus Apple. De antenne van de iPhone 4 is volgens hen namelijk door het bedrijf als beste getest. Maar hoe zit het dan met de ‘greep des doods’? Volgens Apple heeft elke telefoon hier last van, ook Nokia’s en HTC-toestellen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Balkjes zijn nep
Het probleem met de teruglopende balkjes zit hem in de formule waarmee de hoeveelheid balkjes wordt berekend, deze is ‘helemaal verkeerd’ beweert Apple. Door het foutieve rekensommetje verschijnen 2 streepjes meer dan je daadwerkelijke signaal. Je hebt dus niet 5 balkjes bereik, in werkelijkheid zijn het er maar 3. Mocht je bereik verliezen, dan lijkt het alsof er veel balkjes wegvallen. Maar dat is volgens Apple dus niet zo, want die hoge balkjes waren niet echt.

Oplossing
Hoe gaat Apple dit probleem oplossen? Door een nieuwe formule aan te nemen. Binnen enkele weken verschijnt een software-update met de correcte formule. Oh ja, volgens Apple bestaat deze formulefout al sinds de eerste iPhone. Dat je het even weet.

Terugbrengen
Kortom, Apple vindt de iPhone 4 perfect en de balkjes zijn het probleem. Het daadwerkelijke signaalprobleem wordt niet echt erkent en dus niet echt opgelost. Maar wat moet je dan doen als je nog steeds niet tevreden bent over je gloednieuwe iPhone 4? ‘Breng maar binnen 30 dagen na aanschaf terug naar de Apple Store’, is de oplossing die je in de brief kunt lezen.

De maand juli is goed en wel aangebroken dus het kan niet lang meer duren voordat we de iPhone 4 in Nederland mogen verwachten. Dan kunnen we zelf ervaren of de ‘greep des doods’ bij ons voor problemen zorgt.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar