Terug naar Apple: ‘iOS 10.2.1 heeft accuprobleem iPhone sterk verminderd’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple: ‘iOS 10.2.1 heeft accuprobleem iPhone sterk verminderd’

Door Laura Grootaarts24 februari 2017 09:252 min. leestijd0

Afgelopen najaar was het iets waar iPhone-gebruikers massaal over klaagden: toestellen die uitvielen terwijl de batterij even daarvoor nog gewoon was opgeladen. Voor de iPhone 6s werd een gratis reparatieprogramma in het leven geroepen. Met de komst van iOS 10.2.1 zijn de problemen ook voor anderen grotendeels opgelost, zegt Apple.

iPhone

Uitval bij diverse iPhones

Bij de iPhone 6s was er duidelijk sprake van een productieprobleem: daarbij was bij een bepaalde serie de accu te lang blootgesteld aan de lucht. Maar het probleem leek groter dan gedacht want ook eigenaren van andere toestellen kampten met uitvallende iPhones. Apple dacht dat het probleem hierbij software-matig was. Met iOS 10.2 werd er er informatie verzameld over de vastlopers. Vorige maand kwam iOS 10.2.1 uit en die update heeft het probleem grotendeels verholpen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens Apple lopen de toestellen veel minder vaak vast: Bij de iPhone 6 gaat het om een afname van 70 procent. Bij de 6s zijn er maar liefst 80 procent minder crashes. Apple heeft aan de nieuwe versie van het besturingssysteem bovendien de optie toegevoegd om je uitgevallen iPhone opnieuw op te starten, zonder dat-ie daarvoor aan de stroom gehangen hoeft te worden.

Updaten naar iOS 10.2.1

iOS 10.2.1 staat inmiddels op de helft van de actieve iOS-apparaten. Valt jouw iPhone soms zomaar uit en heb je de update nog niet geïnstalleerd? Dan wordt het de hoogste tijd dus om dit alsnog te doen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar