Terug naar ‘Apple stopt half miljard dollar in Apple Arcade-games’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple stopt half miljard dollar in Apple Arcade-games’

Door Laura Grootaarts15 april 2019 11:432 min. leestijd0

Apple zet alles op alles om een succes te maken van Apple Arcade, hun recent aangekondigde game-abonnement. Ze tasten in ieder geval diep in de buidel om game-ontwikkelaars enthousiast te krijgen. Volgens The Financial Times pompt Apple meerdere miljoenen dollars in meer dan honderd games. Het totaal-budget overstijgt daarmee meer dan een half miljard dollar. Ontwikkelaars hebben voorschotten gekregen van tussen de 1 en de 3 miljoen dollar.

Meer weten over Apple Arcade?
Bekijk dit dossier

Exclusief via Apple Arcade

Apple introduceerde Apple Arcade tijdens de keynote vorige maand. Toen werden ook de abonnementsdiensten Apple TV+ (voor series en films) en Apple News+ (voor tijdschriften) aangekondigd. Ontwikkelaars die hun game exclusief via Apple Arcade aanbieden, worden extra beloond. ‘Exclusief via Apple Arcade’ lijkt overigens een rekbaar begrip. Apple bedoelt ermee: dus niet voor Android. En ook niet los in de App Store, als een gewone download. Maar de games mogen verder wél worden aangeboden voor gameconsoles als de PlayStation, Xbox en Nintentdo Switch.

Apple Arcade

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple heeft al een aantal bekende namen gestrikt voor Arcade, zoals Lego en Sega, maar voor het overgrote deel gaat het om kleinere indie-ontwikkelaars. Bekijk voor een overzicht ook ons artikel Deze 31 games komen naar Apple Arcade. Het gaat om games voor de iPad, iPhone, Apple TV en Mac, en die via iCloud gesynchroniseerd worden.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Game-abonnement

Games die via Apple Arcade worden aangeboden, bevatten geen in-app aankopen. Heb je een abonnement, dan kun je onbeperkt gamen. Hoe meer tijd gamers investeren in een bepaald spel, hoe meer de ontwikkelaar ervan krijgt uitbetaald. Apple Arcade verschijnt dit najaar, als onderdeel van iOS 13 – het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad. De prijzen voor het abonnement zijn op dit moment nog niet bekend, maar veel analisten denken aan een bedrag van ongeveer 10 dollar per maand.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Apple en van ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar