Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple stopt half miljard dollar in Apple Arcade-games’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Arcade


Lees verder na de advertentie

Apple zet alles op alles om een succes te maken van Apple Arcade, hun recent aangekondigde game-abonnement. Ze tasten in ieder geval diep in de buidel om game-ontwikkelaars enthousiast te krijgen. Volgens The Financial Times pompt Apple meerdere miljoenen dollars in meer dan honderd games. Het totaal-budget overstijgt daarmee meer dan een half miljard dollar. Ontwikkelaars hebben voorschotten gekregen van tussen de 1 en de 3 miljoen dollar.

Exclusief via Apple Arcade

Apple introduceerde Apple Arcade tijdens de keynote vorige maand. Toen werden ook de abonnementsdiensten Apple TV+ (voor series en films) en Apple News+ (voor tijdschriften) aangekondigd. Ontwikkelaars die hun game exclusief via Apple Arcade aanbieden, worden extra beloond. ‘Exclusief via Apple Arcade’ lijkt overigens een rekbaar begrip. Apple bedoelt ermee: dus niet voor Android. En ook niet los in de App Store, als een gewone download. Maar de games mogen verder wél worden aangeboden voor gameconsoles als de PlayStation, Xbox en Nintentdo Switch.

Apple Arcade


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple heeft al een aantal bekende namen gestrikt voor Arcade, zoals Lego en Sega, maar voor het overgrote deel gaat het om kleinere indie-ontwikkelaars. Bekijk voor een overzicht ook ons artikel Deze 31 games komen naar Apple Arcade. Het gaat om games voor de iPad, iPhone, Apple TV en Mac, en die via iCloud gesynchroniseerd worden.

Game-abonnement

Games die via Apple Arcade worden aangeboden, bevatten geen in-app aankopen. Heb je een abonnement, dan kun je onbeperkt gamen. Hoe meer tijd gamers investeren in een bepaald spel, hoe meer de ontwikkelaar ervan krijgt uitbetaald. Apple Arcade verschijnt dit najaar, als onderdeel van iOS 13 – het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad. De prijzen voor het abonnement zijn op dit moment nog niet bekend, maar veel analisten denken aan een bedrag van ongeveer 10 dollar per maand.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Apple en van ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac