Terug naar Apple introduceert iPhone 6 en iPhone 6 Plus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple introduceert iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Door Sven Lamers9 september 2014 19:182 min. leestijd0

Zoals verwacht heeft Apple vandaag twee nieuwe iPhones met een groter scherm aangekondigd: de iPhone 6 met een 4,7-inch scherm en de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch scherm. Beide telefoons hebben een nieuwe vormgeving met afgeronde hoeken en met een dikte van 6,9 respectievelijk 7,1 mm zijn het de dunste iPhones aller tijden. Net als op de gelekte foto’s van de afgelopen weken te zien was, heeft de metalen behuizing plastic strips aan de boven- en onderkant.

iPhone 6 en 6 Plus

Specificaties

Beide apparaten krijgen Apple’s nieuwe A8-processor, die 25 procent meer CPU-kracht levert en 50 procent beter is op grafisch gebied. Het scherm van de iPhone 6 heeft een resolutie van 1334×750 pixels (326 ppi), terwijl de iPhone 6 Plus full-hd ondersteunt en dus 1920×1080 pixels (401 ppi) heeft. Ondanks het grotere scherm moet de batterij van de nieuwe iPhones het net zo lang of zelfs langer volhouden dan die van voorgaande modellen. De reden hiervoor is de nieuwe coprocessor M8, die veel taken van de A8 kan overnemen. Voor Apple’s mobiele betaaldienst Pay bevatten de twee iPhones NFC-technologie en een nieuwe beveiligingschip, Secure Element genaamd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Camera

De camera van de nieuwe iPhones heeft nog steeds 8 megapixels maar bevat een nieuwe techniek met de naam ‘Focus Pixels’. Deze gefocusseerde pixels maken een autofocus mogelijk zoals die bij digitale spiegelreflexcamera’s wordt toegepast. Daarnaast heeft de nieuwe camera een betere ruisonderdrukking, een betere kleurweergave en in het geval van de iPhone 6 Plus ook optische beeldstabilisatie.

Software

Zowel de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus draaien op de nieuwste versie van Apple’s mobiel besturingssysteem, iOS 8. En dat maakt goed gebruik van de grotere schermen. Zo is het op 6 Plus mogelijk het homescreen in de landscape-modus te gebruiken. Verder krijgt het toetsenbord extra knopjes voor onder meer knippen en plakken. iOS 8 is vanaf woensdag 17 september beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

In de VS, Canada, Groot-Britannië, Frankrijk, Duitsland, Australië, Hong Kong, Singapore en Japan gaan de iPhones op 19 september in de verkoop. In Nederland en België kun je de iPhone 6 en 6 Plus vanaf 26 september bestellen. De prijs voor de 4,7-inch iPhone begint bij € 699 voor de 16 GB-variant, voor telkens € 100 meer koop je de 64 GB- en 128 GB-variant. Voor het grotere scherm van de 6 Plus betaal je bij elke opslagvariant exact € 100 meer.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar