Terug naar Apple introduceert iPad Pro met 12,9-inch scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple introduceert iPad Pro met 12,9-inch scherm

Door Jelle Mol9 september 2015 19:272 min. leestijd0

Apple heeft vanavond op de keynote een splinternieuwe iPad aangekondigd. De iPad Pro is vooral gericht op de professionele gebruiker en beschikt over een 12,9-inch Retina-scherm met 2732 x 2028 pixels.

iPad Pro

12,9-inch scherm

Dankzij het grotere scherm zijn er meer mogelijkheden voor multitasking en de splitscreen-functionaliteiten van iOS 9. Ook is het toetsenbord hierdoor vergelijkbaar met een ‘echt’ toetsenbord.

Een andere nieuwigheid is de introductie van een stylus die Apple de Pencil noemt. Deze stylus is ontzettend precies en registreert ook de druk die uitgeoefend wordt en hoek waarin de pen wordt gehouden. Bovendien kun je tegelijkertijd je vingers gebruiken. De Apple Pencil beschikt over een Lightning-aansluiting waarmee het opgeladen kan worden via de iPad Pro.

iPad Pro Pencil

De iPad Pro is 6,9 mm dik, dat is slechts 0,8 mm dikker dan de iPad Air 2. Het gewicht van ruim 700 gram is vergelijkbaar met wat de allereerste iPad woog.

Hardware iPad Pro

De iPad Pro is uitgerust met de A9X-processor, die bijna twee keer zo snel is als zijn voorganger in de iPad Air 2. De batterijduur is met 10 uur gelijk gebleven als bij andere iPads. Een andere verbetering zit in de luidsprekers: dit is de eerste iPad die uitgerust is met luidsprekers aan vier verschillende kanten voor een echt stereobeeld. Net als de andere iPads heeft de iPad Pro een 8 megapixel camera en Touch ID.

Apple heeft ook een nieuwe toetsenbordhoes ontwikkeld waarin de iPad Pro kan worden vastgezet. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een aansluiting die Smart Connector heet en waarmee het toetsenbord en de iPad kunnen communiceren.

Prijs iPad Pro

Het nieuwe paradepaardje van Apple is vanaf november verkrijgbaar en kost $ 799 voor 32 GB met alleen wifi, $ 949 voor 128 GB met wifi en $ 1079 voor 128 GB met wifi en 4G. De accessoires zijn zoals al werd verwacht optioneel en worden dus niet standaard bijgeleverd. De Apple Pencil kost $ 99, voor de toetsenbordhoes moet je maar liefst $ 179 neertellen.

Tegelijkertijd is de iPad mini 4 geïntroduceerd, die over de hardware van de iPad Air 2 beschikt. De iPad mini 3 komt te vervallen doordat de iPad mini 2 het instapmodel is geworden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar