Terug naar Apple in België voor de rechter: gesjoemel met opslagruimte
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple in België voor de rechter: gesjoemel met opslagruimte

Door Laura Grootaarts9 februari 2016 16:562 min. leestijd3

Apple moet in België verantwoording afleggen aan de rechter. Test-Aankoop – het Belgische equivalent van de Consumentenbond – vindt dat Apple de consument misleidt met opslagruimte, want die is in werkelijkheid een heel stuk kariger dan beloofd.

36 procent minder opslagruimte dan beloofd

‘Door aan te kondigen dat de opslagcapaciteit van de iPhone 6 16 GB, 64 GB dan wel 128 GB, is, bedriegt Apple de consument’, zo zegt Test-Aankoop. De getallen liegen er niet om: consumenten krijgen zo’n 36 procent minder opslagruimte dan beloofd. Een iPhone met een opslagruimte van 16GB, biedt in de praktijk 10,3 GB aan. De rest wordt al in beslag genomen door het besturingssysteem en door de standaard-apps van Apple (ja, ook die irritante die je van je leven niet gebruikt, zoals Aandelen en Tips), dus daar kun je zelf niet meer mee doen wat je wilt.

Andere smartphones: nog treuriger

Apple is het bedrijf dat in het beklaagdenbankje moet plaatsnemen, maar andere Test-Aankoop trekt zelf nog een heel blik aan smartphone-merken die geen haar beter zijn. De Microsoft Lumia 640 XL: 8 GB beloofd, in werkelijkheid 3,25 GB beschikbaar, een verschil dus van maar liefst 60%. De Sony Xperia M4 Aqua maakt het nog bonter: 8 GB beloofd, in werkelijkheid 3,25 GB beschikbaar, 70% is dus niet beschikbaar. (Wat een verademing is die iPhone 5c eigenlijk.)

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Test-Aankoop wijst juist Apple aan omdat de prijsverschillen tussen de iPhones van één bepaald type enkel en alleen gebaseerd zijn op het verschil in opslagcapaciteit. Mocht de rechter inderdaad beslissen dat Apple sjoemelt met de opslagruimte, dan kunnen andere smartphone-fabrikanten hier ook nog een zware dobber aan krijgen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Test-aankoop is gekend voor zijn anti Apple houding. Bij bijna al hun testen komt Apple er slecht uit. Zelf geven ze als je lid wordt een prul van een tablet cadeau. Nooit getest natuurlijk!

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ze klinken wel behoorlijk fanatiek: http://eerlijkiseerlijk.be

Johan De Schrijver
Lezer
Johan De Schrijver

Als men zou zeggen : de harde schijf is 16 GB of … GB groot, dan is de kous af. Koop je een gewone laptop, dan steekt er een harde schijf in van … GB, maar deze heeft reeds het besturingssysteem op de HD schijf staan en daardoor minder capaciteit dan in de folder staat !