Terug naar Apple en IKEA werken samen: plaats virtuele meubels in je huis
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple en IKEA werken samen: plaats virtuele meubels in je huis

Door Laura Grootaarts20 juni 2017 13:062 min. leestijd0

Hoe zou die ene appeltjesgroene bank eruitzien in jouw interieur? Dat kun je nu eigenlijk pas goed beoordelen als het meubelstuk er al staat – te laat, dus. Maar daar komt verandering in, want het Zweedse woonwarenhuis gaat een app maken op basis van de nieuwe augmented reality-functies in iOS 11.

Catalogus en augmented reality

IKEA gaat een soort catalogus maken in de vorm van een app. Met de eerste versie richt je de camera op je interieur en daar kun je dan virtuele IKEA-meubels in plaatsen, precies op de plek waar jij dat wilt. En dat kan op de millimeter precies: de AR-versie van de producten verschijnt op ware grootte in je kamer.

IKEA ARKit

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

IKEA-topman Michael Valdsgaard vertelt wat meer over de plannen: ‘Dit wordt de eerste augmented reality-app die je helpt om goede aankoop-beslissingen te maken. Als we nieuwe producten lanceren, verschijnen ze eerst in de AR-app.’ De app zal bij lancering tussen de 500 en 600 producten bevatten. Die kun je nog niet direct via de app aanschaffen maar het ligt in de lijn der verwachting dat dat in de toekomst wel mogelijk is.

IKEA gebruikt ARKit

IKEA heeft momenteel ook al een catalogus-app in de App Store staan. En ook hiermee is het mogelijk om met augmented reality producten virtueel in je huis te zetten. De nieuwe app wordt echter gebouwd met Apple’s ARKit voor iOS 11, en dat werkt veel realistischer en preciezer.

Apple onthulde de AR-software twee weken geleden tijdens de WWDC en noemde toen IKEA ook al als officiële partner – grote kans dus dat we de app te zien krijgen bij de iOS 11-lancering in september. Inmiddels zijn ontwikkelaars al volop met ARKit in de weer. In september kun je iOS 11 installeren op je iPhone, iPad of iPod touch.

Meer over iOS 11 lees je in ons iOS 11 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar