Terug naar Gerucht: Apple headset verschijnt dit voorjaar al
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: Apple headset verschijnt dit voorjaar al

Door Laura Grootaarts6 januari 2023 09:092 min. leestijd0

Wordt Apple’s headset hét product van 2023? Het zou heel goed kunnen! En volgens de doorgaans goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo wordt de headset al in de eerste helft van het jaar gepresenteerd. Dit weten we nu al over de Apple headset-onthulling!

Apple Reality 3D wereld

Apple headset: onthulling dit voorjaar

Al een hele tijd werkt Apple aan een headset die zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR) ondersteunt; in de wandelgangen wordt deze Apple Reality genoemd. Aanvankelijk dacht Kuo dat de headset in januari van dit jaar gepresenteerd zou worden, maar de ontwikkeling heeft vertraging opgelopen vanwege ‘problemen met mechanische valproeven en de beschikbaarheid van softwareontwikkelings-tools.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Apple Reality wordt waarschijnlijk wel nog dit voorjaar onthuld, denkt Kuo. Misschien tijdens een event dit voorjaar, zo zegt hij. En anders wel tijdens Apple’s WWDC begin juni, wanneer ook de grote nieuwe besturingssystemen van dit jaar worden aangekondigd – waaronder iOS 17.

WWDC: klinkt logisch

De WWDC is Apple’s jaarlijkse conferentie voor software-ontwikkelaars. Dit klinkt voor ons als een logisch moment voor een onthulling. Het is de laatste jaren wel vaker gebeurd dat Apple nieuwe hardware alvast aankondigde tijdens de WWDC, en dat het dan enkele maanden later pas echt verscheen. Ontwikkelaars krijgen dan nog ruim de tijd om software te ontwikkelen voor het nieuwe product.

Eerder werd tijdens de WWDC ook Apple’s slimme speaker HomePod gepresenteerd. En ook de eigen M1-chip werd onthuld tijdens de WWDC. De producten lagen uiteindelijk pas maanden later in de winkels.

Nieuwe functies ook al gelekt

Eerder deze week lekker er al 5 nieuwe features van de Apple Reality. Het gaat onder meer om een Digital Crown zoals we die al kennen van de Apple Watch en AirPods Max en om een H2-chip. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe Apple-product? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar