Terug naar Apple gooit Finder for AirPods uit App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple gooit Finder for AirPods uit App Store

Door Laura Grootaarts9 januari 2017 21:132 min. leestijd0

AirPods zouden vooral in je oren moeten blijven zitten, maar ze hebben de neiging om zich te verstoppen. Onder in je tas. Tussen de kussens van de bank (hé, daar ligt ook de Siri Remote). In de zakken van je net gewassen spijkerbroek. Vorige week verscheen er een app die je helpt bij het zoeken naar de draadloze oortjes – Finder for AirPods – maar Apple heeft die uit de App Store gehaald.

AirPods apple

Je zit warm!

Finder for AirPods gebruikte het bluetooth-signaal van je AirPods om deze te traceren. Je zoektocht verliep volgens het principe koud-warmer-warm. Een soort vervelend raadspelletje dus, maar in ieder geval beter dan het direct moeten aanschaffen van een losse nieuwe AirPod. Daarvoor rekent Apple 75 euro.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Inmiddels is de app niet meer te downloaden. Had je Finder for AirPods al gedownload, dan blijft ie gewoon op je iPhone staan. Verwijder je hem echter, dan kun je hem daarna niet meer eenvoudig opnieuw downloaden, ook komen er geen updates meer. Je kunt bij Apple het aankoopbedrag terugvragen.

Waarom is Finder for AirPods verwijderd?

Apple heeft niet duidelijk aangegeven waarom ze korte metten hebben gemaakt met de app. Maar de reden van hun beslissing laat zich wel raden. De app suggereert namelijk dat je AirPods zoek zouden kunnen raken en dat is geen beste reclame voor de oordopjes. Het verhaal doet ook enigszins denken aan dat van f.lux: die app moest het veld ruimen vlak voordat Apple zelf een soortgelijke functie inbouwde in iOS 9.3.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar