Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

'Apple lanceert dit jaar goedkope iPhone X met verbeterde batterij'

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
naam iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

Een iPhone die alle interessante functies van de iPhone X bezit, maar een stuk vriendelijker is voor je portemonnee: dat klinkt erg aantrekkelijk en het ziet er al een tijdje naar uit dat we die in 2018 mogen verwachten. Nu komt analist Ming-Chi Kuo met nieuwe informatie. Hij stelt onder anderen dat de batterij van dit budgettoestel groter is dan de huidige iPhone X heeft.

Goedkope iPhone X met verbeterde batterij

In 2017 ging alle aandacht uit naar Apple’s sterk vernieuwde paradepaardje: de iPhone X. Het vlaggenschip van 2018 zal een stuk minder in de belangstelling staan, verwacht Ming-Chi Kuo. De analist rekent niet op belangrijke upgrades. Het innovatieve TrueDepth-camerasysteem zal bijvoorbeeld in grote lijnen hetzelfde blijven.

In plaats daarvan lijkt de goedkopere 6,1-inch iPhone de show te stelen. Volgens Ming-Chi Kuo heeft het toestel veel weg van de huidige iPhone X, met onder meer een vrijwel randloos ontwerp, Face ID en Animoji. En toch is hij flink goedkoper (naar verwachting kost hij tussen de $700 en $800), dankzij de mindere specs. De iPhone heeft naar verluidt een LCD-scherm, geen 3D Touch, een enkele achtercamera en een aluminium frame.

Maar er is ook een onderdeel waarop de goedkope iPhone X juist beter scoort: de batterij. De analist van KGI Securities verwacht een rechthoekige, eencellige batterij met een capaciteit tussen de 2.850 en 2.950 mAh. Dat is 8,5 procent groter dan bij de huidige iPhone X. Deze grotere capaciteit dankt de 6,1-inch iPhone aan zijn kleinere logic board.

iPhone XI en iPhone XI Plus


kooptip

Naast het budgettoestel presenteert Apple in 2018 naar verwachting een 5,8-inch en 6,5-inch oled-model. Het Plus-toestel (de iPhone XI Plus?) zou een batterijcapaciteit hebben van 3.300 – 3.400 mAh. Dat is 25 procent groter dan de iPhone X heeft.

Meer weten over de aankomende iPhone-toestellen? Bekijk ons iPhone 2018-dossier.