Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt aan geavanceerde brillenglazen voor Apple Glass’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Glass bril 2021


Lees verder na de advertentie

Apple werkt samen met het bedrijf TSMC aan een micro oled-display, ergens op een geheime locatie in Taiwan. De schermen zouden gebruikt worden in ’toekomstige augmented reality-apparaten’. Het kan haast niet anders, of hiermee wordt verwezen naar Apple’s AR-bril, de Apple Glass.

Apple Glass brillenglazen: micro oled-display

TSMC – ook verantwoordelijk voor chips in de iPhone – zou de micro oled-displays gaan leveren. Deze schermpjes zijn veel dunner en kleiner dan bijvoorbeeld lcd- en oled-displays en dat is natuurlijk ideaal voor een brillenglas – want jampotglazen hoeven niet per se opnieuw hip te worden. Er wordt beweerd dat de displays die momenteel in de maak zijn, minder dan één inch (oftewel 2,5 centimeter) groot zijn. Een ander voordeel is dat zo’n scherm veel energiezuiniger is, zodat je de bril de hele dag door kunt dragen.

De ontwikkeling van de micro oled-display verkeert nog in een zeer vroeg stadium en voordat de massaproductie op gang komt, zijn we zeker weer een paar jaar verder. Reken op eind 2022 of begin 2023. Het is dus goed mogelijk dat de Apple Glass over twee jaar in de winkels ligt.

Apple Glass

Al jaren zijn er veel geruchten over een bril van Apple, met als opvallendste eigenschap de augmented reality-functies. Augmented reality legt een virtuele laag over de werkelijkheid. Naar de precieze mogelijkheden daarvan blijft het nog gissen, maar volgens eerdere geruchten synchroniseert de Apple bril waarschijnlijk met je iPhone om teksten, e-mails, kaarten en games te over je gezichtsveld van de gebruiker. In het geval van een navigatie-app, zie je bijvoorbeeld de pijlen in de juiste richting dus gewoon in je gezichtsveld.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De bril heeft volgens insiders een onopvallend ontwerp. Hij ziet er niet futuristische uit, maar lijkt op een gewone bril. Hij zou rond de 500 dollar moeten gaan kosten. En – goed om te weten voor de brildragers onder ons – is waarschijnlijk verkrijgbaar op sterkte.

Bron: via MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!