Terug naar "Apple geeft Adobe klap in het gezicht"
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

"Apple geeft Adobe klap in het gezicht"

Door Redactie iCreate9 april 2010 15:542 min. leestijd0

Apple heeft Adobe en software-ontwikkelaars wereldwijd in het harnas gejaagd, door applicaties gemaakt met Adobe Flash CS5 te verbieden in de App Store. Om de ernst van de zaak te bevatten, sommige mensen nemen Apple’s besluit echt hoog op, vraag ik de redacteurs Edwin Toonen en Melvin van de Wetering van Webdesigner Magazine om toelichting.

Aankomende maandag presenteert Adobe zijn nieuwe Creative Suite 5 softwarepakket. Met dit pakket kunnen ontwikkelaars nieuwe applicaties vertalen naar alle platformen zoals Apple’s handhelds, maar ook telefoons met Android of webOS. Deze functie wordt volgens Toonen bestempeld als “het paradepaardje van CS5.” “Met Apple’s besluit om deze apps, gemaakt met Adobe’s CS5 softwarepakket, te weigeren, geven ze Adobe een klap in het gezicht”.

“Adobe werkt al meer dan een jaar aan deze functie en Apple weet dat,” vertelt Van de Wetering. De timing van Apple speelt dus ook mee in het conflict. Dagen voor de presentatie van Adobe’s nieuwste creatie zet Apple de hakken in het zand en veroordeelt de belangrijkste functie van deze nieuwe software.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

“Waarom doet Apple dit?,” vraagt Toonen zich af. “Er zijn zoveel ontwikkelaars die prachtige dingen kunnen ontwikkelen met Flash. Dankzij Creative Suite 5 kunnen ze mooie apps maken voor de iPhone. Het is zo bizar dat Apple dit verbiedt.” Van de Wetering doet een poging Apple’s besluit te verdedigen. “Apple kiest voor kwaliteit over kwantiteit. Ze hebben de impact van hun besluit natuurlijk voorzien. Nu ontwikkelaars zijn aangewezen op Apple’s SDK (Software Development Kit) zal de groei aan nieuwe apps afnemen.”

“Eigenlijk kan dit niet. Apple bepaalt nu alles en ze bestempelen de creaties van Flash-ontwikkelaars eigenlijk als rotzooi,” zegt Toonen. Het computermerk is duidelijk te ver gegaan in de ogen van de Webdesigner-redacteur.

Beide heren zijn het er echter over eens dat de gevolgen voor de consument aanvankelijk nihil zullen zijn. Maar op de lange termijn zal Apple’s besluit  nieuwe ontwikkelaars ontmoedigen met leuke apps te komen. Hun apps zijn nog steeds welkom in de App Store, maar dan moeten ze wel gemaakt zijn met Apple’s SDK. Hier zijn kosten aan verbonden en de ontwikkelaars moeten leren werken met een nieuw softwarepakket. Zoveel moeite omdat Apple alle macht in handen neemt. Toonen bestempelt Apple’s besluit dan ook als “heel sneu en niet goed te praten.”

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar