Terug naar 'Apple gebruikt drones om Apple Maps te verbeteren'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple gebruikt drones om Apple Maps te verbeteren'

Door Laura Grootaarts2 december 2016 10:202 min. leestijd0

Auto’s en busjes met camera’s die de hele wereld in kaart brengen, kennen we inmiddels allemaal wel. Om de concurrentie een stap voor te blijven, gaat Apple nu iets nieuws doen: ze zetten drones in voor Apple Maps.


Apple Kaarten

Apple Kaarten sneller actualiseren

Volgens Bloomberg stuurt Apple de drones de lucht in om hun navigatie-app sneller te actualiseren. Zo kunnen drones verkeersborden, wegwerkzaamheden en gebieden die nog in aanbouw zijn registreren. Dat werkt natuurlijk een stuk sneller dan een kudde auto’s op pad sturen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Naar verluidt heeft Apple een voormalig medewerker van de drone-afdeling van Amazon in dienst genomen. Amazon oriënteert zich momenteel ook op wat drones kunnen betekenen: zo zouden er pakketjes mee bezorgd kunnen worden.

Mag ik even binnenkijken?

Er komt nog iets nieuws in Apple Maps: indoor navigatie. Hierbij kun je via de app een kaartje nemen en grote gebouwen, restaurants, stadions, pretparken en wat je nog maar meer kunt bedenken. Wat dit betreft speelt Apple leentjebuur bij Google Maps, want dat biedt al langer de optie om binnen te kijken.

De nieuwigheden in Apple Maps moeten volgend jaar al te zien zijn. Apple’s navigatie-map beleefde enkele jaren terug een problematische start. In Australië werd je zo de bush in gestuurd en sommige steden lagen plots midden in de oceaan of op een compleet ander continent. Apple is in feite nog steeds bezig met het herstellen van de imago-schade.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar