Terug naar ‘Apple gaat Duitse tv-fabrikant Loewe overnemen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple gaat Duitse tv-fabrikant Loewe overnemen’

Door Redactie iCreate14 mei 2012 13:052 min. leestijd0

Dat Apple met Sharp als strategische partner bezig is een eigen televisie te ontwikkelen, is intussen wel bekend. Bronnen binnen AppleInsider komen nu echter met het bericht dat Apple in de eindfase zit bij onderhandelingen over de overname van de Duitste tv-fabrikant Loewe. Apple zou 87,3 miljoen euro voor dit bedrijf op tafel willen leggen, bijna 30 miljoen euro meer dan de huidige beurswaarde van Loewe.

Topkwaliteit

Loewe AG betrad de tv-markt al in 1929 en maakt tegenwoordig met 1000 medewerkers in 50 landen tv-toestellen, audiocomponenten en geïntegreerde entertainmentsystemen voor het hogere segment van de consumentenmarkt. De kwalitatief hoogwaardige televisietoestellen in minimal-design van Loewe genieten een uitstekende reputatie. Maar ook bij Loewe heeft de crisis toegeslagen. In 2011 liep de verkoop met 11 procent terug, wat in een verlies van 10,5 miljoen euro resulteerde.

Duits design

Een overname door Apple zou zo gek nog niet zijn. Steve Jobs en ontwerper Jonathan Ive hebben altijd al een voorliefde voor Duits design gehad en ook Loewe streeft dezelfde designkwaliteit na. Loewe ontkent echter de geruchten dat er met Apple over een overname wordt onderhandeld. Volgens AppleInsider moet Loewe het overnamebod intern nog bespreken, maar zou de beslissing al vóór aanstaande vrijdag, 18 mei, kunnen vallen.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Ondanks de ontkenning door Loewe zijn de eerste gevolgen al merkbaar: de beurskoers van Loewe schoot vanochtend in korte tijd met 30 procent omhoog! We zijn benieuwd hoe dat afloopt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar