Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Sporters opgelet: Apple komt met nieuwe Fitness-dienst

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Fitness dienst


Lees verder na de advertentie

De kans is groot dat Apple in de komende weken een nieuwe abonnementsdienst lanceert: Apple Fitness. Dit wordt gemeld door Bloomberg. Bij deze service kunnen virtuele fitnesslessen worden bekeken op de iPhone, iPad en Apple TV.

Apple Fitness

Het artikel van Bloomberg focust zich vooral op Apple’s plannen om verschillende betaalde diensten te bundelen voor een lagere prijs. Maar het interessantste zijn de regels die worden gewijd aan een nieuwe Fitness-service, waarbij virtuele lessen kunnen worden gevolgd via een app.

Opvallend is dat de Fitness-dienst alleen zou worden aangeboden in een bundel waarbij je toegang hebt tot de andere diensten van Apple. Dit zijn bijvoorbeeld Apple Music en Apple Arcade. Deze bundel zou de naam Apple One krijgen. Je alleen abonneren op Apple Fitness lijkt er dus niet in te zitten.

De aankondiging van Apple Fitness is waarschijnlijk in september of oktober, schrijft Bloomberg. Ongetwijfeld gebeurt dat tijdens het iPhone-event. Die vindt traditioneel in de tweede week van september plaats, maar er gaan geruchten dat de keynote dit jaar in oktober wordt georganiseerd.

Work-outs


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dat Apple werk maakt van een fitness-app, horen we niet voor het eerst. In maart kwam dit al naar buiten, maar toen leek de app onderdeel te worden van iOS 14. Dat de video’s met fitness-oefeningen een betaalde dienst worden, horen we nu voor het eerst.

De Apple Watch lijkt op basis van het eerdere gerucht een belangrijke rol te krijgen. Terwijl je op de iPhone, iPad of Apple TV de uitlegvideo’s bekijkt, houdt de Watch je activiteiten nauwkeurig bij. Die gegevens worden gesynchroniseerd met de iPhone. Apple Fitness bevat enorm veel activiteiten, zoals krachttraining, stretching, hardlopen, fietsen, roeien, wandelen, dans, yoga en meer.

In de komende weken horen we ongetwijfeld meer over de dienst. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg