Terug naar Apple heeft nu een website over kindvriendelijk maken iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple heeft nu een website over kindvriendelijk maken iPhone en iPad

Door Laura Grootaarts15 maart 2018 11:412 min. leestijd0

In januari beloofde Apple actie te ondernemen tegen smartphone-verslaving bij kinderen. De aanleiding? Twee grootaandeelhouders schreven toen een open brief over smartphonegebruik door kinderen: dat zou de spuigaten uit lopen. Dat Apple de klachten inderdaad serieus neemt, blijkt uit het feit dat er inmiddels een zeer uitgebreide Families-pagina online staat.

Apple families

Apple reageerde destijds als volgt op de kritiek van de aandeelhouders: ‘We denken diep na over hoe onze producten gebruikt worden en over de impact ervan op gebruikers en de mensen in hun omgeving. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus. We zijn vastbesloten om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen en ze zelfs te overtreffen. Zeker als het gaat over het beschermen van kinderen.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone-gebruik kinderen

En nu is er dus de (Engelstalige) Families-pagina. ‘Jij wilt het beste voor je familie. Dat willen wij ook’, zo begint Apple. Het artikel gaat vervolgens over allerlei manieren waarop ouders het iPhone- en iPad-gebruik van hun kroost kunnen monitoren en beperken.

Apple geeft onder meer tips over het gebruik van de App Store door kinderen: zo er is een speciale kindersectie met kindvriendelijke apps. En als je Delen met gezin hebt ingeschakeld, kun je aangeven dat kinderen altijd toestemming moeten hebben voor het downloaden van een nieuwe app. Of leg restricties op voor content als film, series en podcasts. Verder herinnert Apple je eraan dat je kunt aangeven welke websites je kinderen mogen bezoeken in Safari.

Zoek mijn vrienden

Andere opties die Apple noemt, zijn onder meer Zoek mijn vrienden (waarmee je achterhaalt waar je kinderen uithangen) en Berichten, waarin je een groeps-chat voor je gezin kunt maken. Apple legt ook uit wat kinderen in geval van nood aan hun iPhone hebben. Heb je een al wat oudere tiener met rijbewijs in huis, dan is de Niet Storen tijdens autorijden iets waar je zeker even naar moet kijken.

Meer ouderlijk toezicht in iOS 12?

Apple gaf eerder al aan dat ze ouders meer handvatten gaan geven om het iPhone-gebruik van hun kinderen binnen de perken te houden. Hiervoor moeten we waarschijnlijk wachten tot iOS 12 dit najaar. Apple zal iOS 12 introduceren tijdens de WWDC-keynote. Begin deze week werd bekend dat WWDC 2018 plaatsvindt van 4 tot en met 8 juni.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar