Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Nieuwe Apple-producten in aantocht: 6 voorspellingen voor het Apple Event

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Event terugkijken


Lees verder na de advertentie

Apple organiseert vanmiddag om 17:00 uur een evenement met een educatief tintje. Het event zou draaien om ‘creatieve nieuwe ideeën voor leraren en studenten’, maar naar verwachting kondigt Apple ook nieuwe producten aan. Dit zijn onze Apple Event voorspellingen.

1. Een nieuwe (en goedkope) iPad

Het evenement vindt plaats op de Lane Tech College Prep High School en is gericht op de onderwijsmarkt. Een markt waarbij een goedkope iPad goed zal worden ontvangen. Volgens het betrouwbare Bloomberg komt die budget-iPad er ook.

Waarschijnlijk gaat het om de opvolger van de 9,7-inch iPad, die Apple vorig jaar in maart aankondigde. De nieuwe iPad zou niet veel anders zijn – hij is vooral goedkoper. Verschillende media schatten dat de prijs in de Verenigde Staten ligt tussen de 250 en 300 dollar.

2. Nieuwe Apple Pencil

De uitnodiging voor het Apple Event heeft veel weg van een Apple Pencil-tekening. Dit wakkert geruchten aan dat Apple aan komt zetten met een goedkopere variant van de dure Apple Pencil, die 109 euro kost. Nu werkt de Apple Pencil alleen met de iPad Pro, maar we verwachten dat je deze Pencil straks ook kunt koppelen aan nieuwe, goedkopere iPads.

3. iOS 11.3


kooptip

De volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone en iPad heet iOS 11.3. Dit besturingssysteem lanceert Apple in het voorjaar, zo kondigde het bedrijf eerder aan. Het evenement in Chicago lijkt het perfecte moment om de releasedatum van iOS 11.3 bekend te maken.

4. ClassKit

Zeker omdat iOS 11.3 ook nieuwe functies heeft voor ClassKit, verwachten we dat Apple de releasedatum aankondigt. ClassKit is een raamwerk dat gericht is op educatieve apps. iOS-ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte in een iOS 11.3 bèta dat er een nieuwe mogelijkheid is voor quizzen en toetsvragen. Docenten kunnen deze via de iPad naar leerlingen verzenden, waarna het besturingssysteem de antwoorden rechtstreeks aan de docenten terugkoppelt.

5. iBooks

De laatste keer dat Apple een educatief evenement organiseerde – in januari 2012 – presenteerde het iBooks 2 en iBooks Author, een app om iBooks-leerboeken te maken. Eerder meldde Bloomberg dat Apple voor iBooks werkt aan een nieuwe, vereenvoudigde interface, dus het het lijkt ons aannemelijk dat Apple vanmiddag een nieuwe versie van iBooks aankondigt.

6. Verrassing

Een gouden iPhone X? Een iPhone SE 2? Een goedkope MacBook (Air)? De langverwachte Mac mini, of een gouden iPhone X? Apple-evementen zijn doorgaans zeer moeilijk te voorspellen en het kan zomaar zijn dat Apple nog een verrassing uit de hoge hoed tovert.

Genoeg redenen om het Apple-event vanmiddag nauwlettend in de gaten te houden. Helaas is er geen livestream, maar via icreatemagazine.nl en onze Twitter-pagina ben je direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!