Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Apple Event 2020: wat je vanavond wél mag verwachten

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Apple event Tim cook


Lees verder na de advertentie

Vanavond (dinsdag 15 september) organiseert Apple een Special Event, met ‘Time flies’ als thema. Tijdens dit event – dat elk jaar goed is voor veel spektakel – doet Apple productonthullingen. Dit jaar omvatten onze Apple Event verwachtingen onder meer een Apple Watch 6, iPad Air 4 en … misschien toch een iPhone 12?

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 lijkt voor vanavond een zekerheidje. Met ‘Time Flies’ op de uitnodiging gaf Apple al weg dat we een nieuw klokje kunnen verwachten. Bovendien werd in de YouTube-stream van het Apple-event een tag gevonden met ‘Series 6’. Kan niet missen, toch?

We denken niet dat de Watch drastisch verandert. Het uiterlijk is waarschijnlijk hetzelfde als bij de Series 5. Wel lijkt de Watch een Sp02-sensor te krijgen, die het zuurstofniveau in het bloed meet. Meer verwachte vernieuwingen van de Watch lees je in ons dossier over de Apple Watch Series 6.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat Apple heeft gepresenteerd? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Watch SE

Tot nu toe verscheen er ieder jaar maar één versie van de Apple Watch, maar dat kan dit jaar wel anders zijn. Apple-leaker Jon Prosser weet het zeker: vanavond komt Apple voor het eerst met een goedkope versie van de Apple Watch. Volgens eerder geruchten lijkt de Watch erg veel op de Series 3 uit 2017, maar dan met de nieuwste S6-chip die ook bij de Series 6 wordt verwacht.

iPad Air 4

Alle Apple-insiders zijn het erover eens: er komt vanavond een nieuwe iPad. Het is nog onzeker om welk iPad-model het gaat, maar de iPad Air lijkt de grootste kanshebber. Waarschijnlijk gaat het om een spectaculaire verbetering, waarbij de Air meer op het geavanceerdere Pro-model lijkt.

Van de iPad Air 4 wordt bijvoorbeeld een randloos ontwerp verwacht, zonder thuisknop. Maar het ontgrendelen doe je nog steeds met Touch ID. De vingerafdrukscanner zou zijn verwerkt in de aan/uit-knop aan de bovenkant van de iPad Air. Verder is het scherm een stukje gegroeid (10,8-inch) en heeft de iPad usb-c in plaats van Lightning.

iPad (8e generatie)

Waarschijnlijk blijft het niet bij één nieuwe iPad. Volgens verschillende geruchten komt er ook een nieuwe versie van Apple’s goedkoopste tablet. Die volgt de 7e generatie iPad op, die in september 2019 werd aangekondigd. Waarschijnlijk heeft zijn opvolger een krachtigere chip en de prijs lijkt gelijk te blijven. Er gaan ook geruchten dat het scherm een stukje groeit: van 10,2 naar 10,8-inch.

Releasedatum iOS 14 en macOS Big Sur

In juni kondigde Apple zijn nieuwe besturingssystemen aan: iOS 14, iPadOS 14, macOS Big Sur, watchOS 7 en tvOS 14. Traditioneel horen we tijdens het september-event wanneer we de software kunnen downloaden, maar er bestaat een kans dat we pas in oktober meer horen. Geen zekerheidje dus.

Toch een iPhone 12?

De kans lijkt nihil, want alle Apple-insiders zijn eensgezind: de aankondiging van de iPhone 12 komt pas in oktober. De insiders zijn betrouwbaar, maar allemaal hebben ze het wel ooit bij het verkeerde eind gehad. Dus waarom hierover niet? We voegen het gewoon toe aan onze Apple Event verwachtingen. En blijven hopen.