Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-event september 2021 recap: dit is er aangekondigd

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 13 kleuren


Lees verder na de advertentie

Bij het Apple-event op dinsdag 14 september is véél meer getoond dan alleen de iPhone 13. In onze Apple-event recap hebben we alle aankondigingen die voorbij zijn gekomen verzameld.

Apple-event recap: California Streaming

Het thema van het Apple-event was California Streaming. Voor het eerst vond de vooraf opgenomen presentatie níet volledig plaats in het Apple-hoofdkwartier in Cupertino, maar verspreid over verschillende locaties in Californië. Dit kwam er allemaal voorbij.

1. iPhone 13 (mini)

Apple is niet bang voor ongeluk, en heeft de nieuwe iPhone ‘gewoon’ iPhone 13 (mini) genoemd. Hij heeft een kleinere inkeping in het scherm, een betere accuduur en een véél helderder scherm. Maar de mooiste verbetering is het camerasysteem: de groothoekcamera heeft betere beeldstabilisatie, en de ultragroothoekcamera legt meer detail vast. Je leest er meer over in ons artikel over de aankondiging: iPhone 13 (mini): kleinere notch, grotere accu en nog veel meer nieuws.

2. iPhone 13 Pro (Max)

iPhone 13 Pro camera


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Pro-modellen van de iPhone waren zoals gebruikelijk de ster van de show. Net als de reguliere iPhone 13 is de inkeping kleiner, gaat de accu langer mee en is het scherm helderder. Maar het camerasysteem is op de iPhone 13 Pro (Max) nog een stuk indrukwekkender: de camera’s vangen véél meer licht, en de telelens zoomt nu maar liefst 3x. Ook heeft het scherm nu ProMotion met een verversingssnelheid van 120 hertz, waardoor alles véél soepeler aanvoelt. Lees verder in ons aankondigingsartikel: iPhone 13 Pro (Max) onthuld: 7 grote vernieuwingen.

3. Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 release

Hoewel de geruchten een afgevlakt ontwerp voorspelden, is de Apple Watch Series 7 ronder dan ooit. Het nieuwe model heeft een véél groter scherm met flinterdunne randen, steviger glas, een hele reeks nieuwe kleuren en nieuwe wijzerplaten die gebruikmaken van het grotere scherm. Ook ondersteunt de Series 7 snel opladen. Lees ons artikel over de aankondiging: Apple Watch Series 7: grootste verandering óóit.

4. iPad mini 2021

De verrassing van de avond was wel de nieuwe iPad mini. Hij heeft een totaal nieuw ontwerp zonder thuisknop, een groter scherm en een veel snellere processor. Ook de camera’s zijn flink verbeterd. En dat alles in een iPad die compacter is dan z’n voorganger! Lees er alles over in ons aankondigingsartikel: iPad mini 2021: moderne looks én minder mini.

5. iPad 2021

Nieuwe iPad 2021

Hé, deze hebben we eerder gezien! De nieuwe iPad 2021 is misschien niet de meest baanbrekende iPad, maar hij heeft wel wat welkome verbeteringen. Zo heeft ‘ie een nieuwe processor, een verbeterde selfie-camera, True Tone en meer. In ons artikel over de aankondiging vind je alle details: iPad 2021 heeft een vleugje iPad Pro – en is nog steeds de goedkoopste.

6. iOS 15, iPadOS 15 en meer

iOS 15

Apple heeft ook aangekondigd wanner we nou éindelijk onze Apple-devices kunnen updaten: maandag 20 september verschijnen iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en tvOS 15. Wat is er precies nieuw? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet: iOS 15 komt eraan: volgende week al alle nieuwe functies op je iPhone.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!