Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple-event oktober 2021: de laatste geruchten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Event oktober 2021 geruchten


Lees verder na de advertentie

Het is bijna zover! Vanavond is het Apple-event oktober 2021, en op het laatste moment zijn er nog nieuwe geruchten bijgekomen.

Laatste geruchten: drie nieuwe apparaten

Volgens prominente ‘Apple-leaker’ Dylandkt krijgen we vanavond drie nieuwe producten te zien: de MacBook Pro 2021, een nieuwe Mac mini, en de derde generatie AirPods.

De komst van de nieuwe MacBook Pro is zo goed als zeker: er gaan al maanden geruchten dat deze in oktober zou komen. De uitnodigingen voor het evenement van vanavond hinten bovendien naar het mini-led-scherm dat dit nieuwe model zou krijgen. Maar dat is maar een klein deel van de vernieuwingen.

MacBook Pro 2021

Naar verwachting krijgt de MacBook Pro 2021, naast een mini-led-scherm met sterk verbeterd contrast, een totaal nieuw ontwerp. Dit nieuwe ontwerp brengt afgevlakte randen, dunnere schermranden en veel meer poorten zoals MagSafe, HDMI en een sd-kaartlezer. Ook zou het kunnen dat het scherm een notch krijgt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bovendien krijgt de nieuwe MacBook Pro een nieuwe chip: de M1X. Dit is een significant krachtigere versie van de bestaande M1-chip die Apple vorig jaar introduceerde. Hierdoor is hij veel beter geschikt voor professionele taken.

De nieuwe MacBook Pro komt in twee maten: 14 inch en 16 inch. Ze vervangen de nog bestaande Intel-modellen, en krijgen waarschijnlijk een soortgelijke prijs: € 2.100 voor het 14-inch model, en € 2.700 voor het 16-inch model.

Mac mini en AirPods 3

De Mac mini krijgt volgens de geruchten ook een M1X-chip, en een vernieuwd (en verkleind) ontwerp met een plexiglas bovenkant. Bovendien wordt een externe voeding verwacht met een ethernet-poort.

De derde generatie AirPods, die ongetwijfeld in de volksmond AirPods 3 gaan heten, krijgen hetzelfde ontwerp als de AirPods Pro. De siliconen oordopjes zullen echter ontbreken, evenals noise cancelling. Wel komen andere functies van de AirPods Pro nu naar het normale model, zoals spatial audio met head tracking, Zoek Mijn-ondersteuning, en verbeterde controls.

Apple-event oktober 2021 geruchten

Het Apple-event begint vanavond om 19:00. Wij houden je uiteraard op de hoogte via onze site, waar je ons liveblog kunt volgen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac