Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Apple-event oktober 2019: wanneer en wat?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Het stof dat de vorige Apple-event deed opwaaien is nog nauwelijks neergedaald, en mogelijk dient het volgende event zich al weer aan. Een Apple-event in oktober is eerder regel dan uitzondering. De kans dat Tim Cook deze maand opnieuw het podium beklimt voor een keynote, is aanzienlijk. Maar wanneer dan? En wat voor producten kunnen we verwachten? Dit zijn onze verwachtingen van het Apple-event oktober 2019.

Apple-event oktober 2019: wanneer precies?

Tot nu toe is het redelijk stil rondom een event, maar het is nog vroeg. Vorig jaar was er een keynote op 30 oktober, de uitnodigingen daarvoor werden verstuurd op 18 oktober. Het jaar daarvoor sloeg Apple over. In 2016 was er een keynote op 27 oktober en gingen de uitnodigingen daarvoor op 19 oktober de deur uit. Een event eind deze maand behoort dus zeker nog tot de mogelijkheden.

Apple-analist Neil Cybart benoemt op Twitter een opvallend detail dat een Apple-keynote eind deze maand nog aannemelijker maakt. Apple presenteert de kwartaalcijfers eigenlijk altijd op een dinsdag. Maar dit kwartaal wijkt Apple daarvan af: de presentatie vindt plaats op 30 oktober en dat is een woensdag. De laatste keer dat Apple de dag van de presentatie veranderde, kwam dat doordat er eerder die week een event plaatsvond. Maandag 28 oktober klinkt zodoende plausibel.

Wat kunnen we verwachten tijdens de keynote?

Apple presenteerde in september een nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPad 2019 en Apple Watch Series 5. Maar diverse producten waarover behoorlijk concrete geruchten waren, schitterden tijdens die keynote door afwezigheid. Dit zijn de producten die Apple mogelijk deze maand nog gaat aankondigen:

1. Apple Tag


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De vernieuwde Zoek mijn-app is er helemaal klaar voor, en de nieuwe iPhones bevatten een nieuwe U1-chip die spullen tot op huiskamerniveau kan detecteren. Maar de Apple Tag ontbrak tijdens de keynote in september: deze sleutelhanger kun je bevestigen aan je kostbare bezittingen, zodat je ze altijd kunt traceren.

2. 16-inch MacBook Pro

15-inch MacBook Pro verdwijnt

Mogelijk presenteert Apple een 16-inch MacBook Pro, en die gaat er anders uitzien dan zijn voorgangers. Om de MacBook met dit grote scherm toch compact en draagbaar te houden, worden de randen rondom het scherm een stuk smaller. Apple zou bovendien weer afstappen van het toetsenbord met vlindermechanisme waarmee de laatste jaren zo veel problemen waren.

3. Mac Pro

Mac Pto

De Mac Pro is Apple’s krachtigste Mac ooit. De Mac Pro is eerder al aangekondigd, namelijk tijdens de WWDC18-keynote, maar specifieke details ontbraken toen nog. Apple beloofde dat de Mac Pro ‘dit najaar’ zou verschijnen en mogelijk volgt de officiële onthulling tijdens een keynote later deze maand.

4. Apple TV

Apple TV

Komt er na twee jaar weer een nieuwe Apple TV? Het heeft er alle schijn van. Al was het maar vanwege de komst van Apple TV+ en Apple Arcade. Deze streamingdienst en dit game-abonnement zouden natuurlijk een uitstekende combinatie vormen met een nieuwe Apple TV, zeker games zijn gebaat bij een snellere processor. In de code van iOS 13 werden eerder al verwijzingen naar een nieuwe Apple TV aangetroffen.

iPad Pro 2019

iPad Pro 2019

De iPad Pro is vorig jaar grondig vernieuwd, maar dit jaar doet Apple er nog een schepje bovenop. De iPad Pro blijft het ontwerp van vorig jaar behouden – dat ziet er nog steeds futuristisch uit. Nieuw is dat de iPad Pro mogelijk wordt uitgerust met hetzelfde camera-systeem als dat van de nieuwe iPhone 11 Pro (Max): dat betekent een drievoudige camera voor de iPad.

AirPods 3

AirPods 3 lek

De AirPods 2 liggen nog maar amper een halfjaar in de winkel en nu al zit de volgende generatie eraan te komen. De AirPods 3 zouden noise cancelling hebben. En om dat mogelijk te maken, is voor het eerst het ontwerp grondig herzien. Foutje van Apple: in de bèta van iOS 13.2 die gisteren verscheen, duiken de nieuwe oortjes alvast op.

Op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws en alle ontwikkelingen rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!