Terug naar Apple houdt intern AI-event – komt er een ChatGPT van Apple?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple houdt intern AI-event – komt er een ChatGPT van Apple?

Door Ward Edema7 februari 2023 08:052 min. leestijd0

Het eerste Apple-event gaat in februari 2023 plaatsvinden – maar je hoeft geen nieuwe producten te verwachten. Dit is hoe het zit.

Apple Event hints

Apple-aankondigingen in januari

Apple begon dit jaar op een vrij ongewone manier. Hoewel we doorgaans bijna nooit nieuwe producten hoeven te verwachten in januari, bracht Apple er maar liefst drie uit: de MacBook Pro 2023, de Mac mini 2023, en zelfs een gloednieuwe grote HomePod 2023.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar hoewel het hier om vrij grote aankondigingen gaat, heeft Apple ons nog niet getrakteerd op een Apple-event. In plaats daarvan werden alle producten aangekondigd via persberichten en bijbehorende productvideo’s. Laatstgenoemde waren overigens waarschijnlijk wel bedoeld voor een Apple-event dat oorspronkelijk in november 2022 plaats moest vinden – zo bleek grappig genoeg uit de bestandsnamen van de video’s.

Apple-event februari 2023

Toch lijkt het eerste Apple-event van 2023 er nu eindelijk écht aan te komen, al zullen er geen nieuwe producten aangekondigd worden. Het gaat namelijk om een zogenaamd AI-event, dat helemaal gericht is op ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit is speciaal bedoeld voor de medewerkers van Apple zelf.

Dit is overigens geen snelle reactie op de recente ontwikkelingen rondom ChatGPT en andere AI’s – het gaat om een jaarlijks evenement. Wat wel bijzonder is, is dat het plaats zal vinden in het Steve Jobs Theater op de campus van Apple. Dit is voor het eerst dat Apple weer een event op locatie houdt sinds de start van de covid-19-pandemie. Dat voorspelt veel goeds voor het eerstvolgende Apple-event mét nieuwe producten – ook die is dan waarschijnlijk eindelijk weer ouderwets met een constant klappend publiek.

Apple-event mét producten

Het eerste échte Apple-event van 2023 – dus met nieuwe producten en andere aankondigingen – vindt waarschijnlijk plaats in maart of april 2023. Volgens geruchten zal dit event helemaal gericht zijn op de Apple Reality, Apple’s eerste vr-bril.

Lees meer over Apple Reality

Apple Reality Pro

Wil je tot het eerste Apple-event – en daarna – op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Mark Gurman op Twitter

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar