Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Round-up Apple-event april 2021: dit kondigde Apple aan

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple event april verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Het eerste Apple-event van het jaar vond dinsdag plaats. Apple liet zich er ondanks het gebrek aan live publiek niet van weerhouden om er misschien wel de kleurrijkste keynote óóit van te maken. In krap een uur tijd buitelden de aankondigingen over elkaar heen. Wat heeft Apple allemaal laten zien tijdens het Spring Loaded-event? Dit is onze samenvatting van de keynote!

iMac 2021

imac 2021

Voor het eerst in járen heeft de iMac een compleet nieuw design. Wat een kleuren allemaal – zeven in totaal! Bovendien is de nieuwe iMac onvoorstelbaar dun. De nieuwe 24-inch iMac 2021 lijkt op het Pro Display XDR, maar dan met een complete computer erin. De iMac heeft nu voor het eerst Apple’s eigen M1-chip, die vorig jaar onthuld is en die tot nu toe nog alleen maar in de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini zit. Dat maakt ‘m razendsnel. Je kunt de iMac bestellen vanaf 30 april en hij is vanaf medio mei verkrijgbaar. De startprijs is € 1449.

Magic Keyboard (en andere accessoires)

Oranje Magic keyboard


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bij een nieuwe kleurrijke Mac hoort natuurlijk ook een nieuw toetsenbord dat daar precies bij past. Het nieuwe Magic Keyboard heeft als hoofdkleur wit, en als steunkleur de kleur van de iMac. Opvallend is dat er een Touch ID-knop op zit. Ook de andere accessoires – Magic Mouse, Magic Trackpad, kabeltjes en Magic Trackpad – hebben nu een matchend kleurtje.

iPad Pro 2021

iPad Pro 2021

Apple heeft gisteren een verbluffende tablet aangekondigd. De iPad Pro 2021 beschikt over de M1-chip – precies dezelfde als die van de snelste Macs van dit moment! De iPad Pro 2021 is de eerste iPad die 5G ondersteunt. Hij is opnieuw verkrijgbaar in 11 en 12,9-inch. De grootste van de twee heeft nog een extraatje: een extra goed scherm, namelijk een Liquid Retina XDR Display. Je kunt de iMac bestellen vanaf 30 april en hij is vanaf medio mei verkrijgbaar. De startprijs is € 899.

AirTag

AirTag

Ben jij altijd alles kwijt? Dan heb je een AirTag nodig! Dankzij deze handige tracker hoef je nooit meer lang naar je sleutels, tas of andere kostbaarheden te zoeken. Je hangt een AirTag aan je spullen, en vervolgens vind je ze terug in de app Zoek mijn. Of je laat ze een geluidje afspelen. Heb je een iPhone met een U1-chip – dat wil zeggen, een iPhone 11 of 12? Dan wijst die bijna tot op de meter nauwkeurig aan waar het verloren voorwerp ligt. Voor het gemakkelijk bevestigen van de tag heeft Apple ook nieuwe sleutelhangers. Een AirTag kost € 35, een 4-pack kost € 119. Ze zijn vanaf 23 april te bestellen en liggen 30 april in de winkel.

Apple TV 4K

Apple TV 2021

Apple’s mediaspeler heeft voor het eerst sinds 2017 een upgrade gehad. De tweede generatie Apple TV 4K heeft nu een supersnelle A12 Bionic-chip – ideaal voor als je gamet. Er zit ook een nieuwe Siri Remote bij die met een aanraakgevoelig klikvlak werkt en waarmee je ook de belangrijkste functies van je ‘gewone’ tv bedient. Die afstandsbediening is overigens los verkrijgbaar en werkt ook in combinatie met de vorige generatie van de Apple TV. In combinatie met een iPhone kan de Apple TV de kleurtemperatuur van je televisie aan de lichtomstandigheden aanpassen. Op die manier heb je altijd een perfect gekalibreerd televisiebeeld! Je kunt de Apple TV bestellen vanaf 30 april en hij is vanaf medio mei verkrijgbaar. De startprijs is € 199.

Paarse iPhone 12 (mini)

De iPhone 12 verscheen vorig jaar in een opvallend rustig kleurenpalet: zwart, wit, rood, groen en blauw. Nu komt daar een nieuwe kekke kleur bij: paars! De prijs is gelijk aan die van de andere iPhone 12-modellen. De startprijs van de iPhone 12 mini is € 812,10, de grotere versie start bij € 912,10. De voorverkoop start op 23 april.

Betaalde podcasts

Betaalde podcast

Even dachten we dat Apple een compleet eigen podcastdienst zou lanceren. Dat is niet het geval. Wel kunnen makers van podcasts voortaan hun show via een abonnementsvorm aanbieden. Het werkt dan ongeveer hetzelfde als een abonnement op een app. Makers bepalen zelf het bedrag dat ze in rekening brengen.

Apple-event april 2021: deze producten misten we

Veel producten waarover wel concrete geruchten waren, werden toch niet gepresenteerd. Die houden we dus nog van Apple tegoed voor een volgende keynote!

  • Een grote versie van de nieuwe iMac
  • Een gewone iPad 2021 (het instapmodel)
  • iPad mini 2021
  • Vernieuwde AirPods (Pro)
  • Apple Pencil 3

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!