Terug naar Deze 6 aankondigingen bleven uit tijdens het Apple Event
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 6 aankondigingen bleven uit tijdens het Apple Event

Door Koen van Ekeren31 oktober 2018 09:523 min. leestijd1

Dinsdag deed Apple tijdens het oktober-event drie grote aankondigingen. Het lanceerde een compleet vernieuwde iPad Pro, het gaf de sterk verouderde MacBook Air een opfrissing en ook de Mac mini werd eindelijk geüpdatet. Er waren ook producten die kans hadden de keynote te halen, maar die niet op het toneel verschenen.

Wat Apple níét aankondigde

In het Howard Gilman Opera House in New York organiseerde Apple een speciaal oktober-event. 6 producten schitterden door afwezigheid:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPad mini

Apple-analist Ming-Chi Kuo vertelde dat Apple werkt aan een nieuwe iPad mini. Hij was er niet helemaal zeker van dat de lancering tijdens het Apple oktober-event 2018 plaatsvindt; het kon ook eind 2018 of begin 2019 zijn.

Er is dus een reële kans dat Apple de iPad mini binnenkort via een persbericht aankondigt. Die is erg aan vervanging toe: de huidige iPad mini ondersteunt geen Apple Pencil of True Tone en heeft een verouderde A8-chip.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

iMac

Eigenlijk rekenden we ook wel op een vernieuwde iMac. Geruchten suggereerden dat Apple werkte aan een nieuwe iMac, die uitgerust is met een beter scherm, nieuwe processor en andere interne verbeteringen. Een aankondiging bleef echter uit, en het is niet duidelijk of de iMac dit jaar nog een update krijgt.

MacBook

De MacBook werd voor het laatst vernieuwd in april 2016 en er was een goede kans dat Apple’s dunste MacBook een update kreeg. Geen spectaculaire overigens: het zou gaan om een processor-upgrade.

Die kwam er dus niet. Het is zelfs de vraag of die opfrissing er nog wel ooit komt. De goedkopere MacBook Air is zo sterk verbeterd, dat hij op vrijwel alle vlakken even goed, of beter is dan de MacBook. Het enige waarmee de MacBook zich onderscheidt is de kleinere afmeting.

Mac Pro

Apple werkt volop aan een vernieuwde Mac Pro, die in 2019 moet verschijnen. Het is nog niet bekend hoe de krachtige Mac eruitziet en we hoopten tijdens de Apple keynote alvast een glimp te krijgen. Helaas moeten we nog even wachten.

AirPower

Apple-analist Kuo verwacht dat AirPower nog in 2018 zijn debuut maakt, zoals dat ook door Apple was beloofd. De oktober-keynote leek een geschikt podium voor een aankondiging, maar de draadloze oplaadmat lijkt er nog niet klaar voor. Waarschijnlijk volgt de release in het eerste kwartaal van 2019.

AirPods

Apple werkt ook aan een duurdere variant van zijn draadloze oortjes: de AirPods 2. De verwachting is dat Apple de AirPower aankondigt in het laatste kwartaal van 2018, of vroeg in het eerste kwartaal van 2019.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Nico Berende
Lezer
Nico Berende

Goedemiddag,
Ik heb begrepen dat een apple mini is gelanceerd.
Nu vroeg ik me af of deze optie wat voor me is.
Ik heb een 27″iMac die aan het verouderen is, het interessante voor mij is het scherm en de ingebouwde schrijver/brander. bouwjaar mid 2010. Ook het nieuwe MACOS draait er niet meer op. Stel nu voor ik koop een mini en sluit hierop het scherm zeg de IMAC aan. Normaal gesproken heb ik dan voor weinig, nou ja weinig een geheel nieuwe Apple draaiende. Of mij moet iets ontgaan.
Heb dank voor uw deskundige reactie?
Groet Tafkan