Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws keynote

Deze 6 aankondigingen bleven uit tijdens het Apple Event

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Apple event aankondigingen


Lees verder na de advertentie

Dinsdag deed Apple tijdens het oktober-event drie grote aankondigingen. Het lanceerde een compleet vernieuwde iPad Pro, het gaf de sterk verouderde MacBook Air een opfrissing en ook de Mac mini werd eindelijk geüpdatet. Er waren ook producten die kans hadden de keynote te halen, maar die niet op het toneel verschenen.

Wat Apple níét aankondigde

In het Howard Gilman Opera House in New York organiseerde Apple een speciaal oktober-event. 6 producten schitterden door afwezigheid:

iPad mini

Apple-analist Ming-Chi Kuo vertelde dat Apple werkt aan een nieuwe iPad mini. Hij was er niet helemaal zeker van dat de lancering tijdens het Apple oktober-event 2018 plaatsvindt; het kon ook eind 2018 of begin 2019 zijn.

Er is dus een reële kans dat Apple de iPad mini binnenkort via een persbericht aankondigt. Die is erg aan vervanging toe: de huidige iPad mini ondersteunt geen Apple Pencil of True Tone en heeft een verouderde A8-chip.


kooptip

iMac

Eigenlijk rekenden we ook wel op een vernieuwde iMac. Geruchten suggereerden dat Apple werkte aan een nieuwe iMac, die uitgerust is met een beter scherm, nieuwe processor en andere interne verbeteringen. Een aankondiging bleef echter uit, en het is niet duidelijk of de iMac dit jaar nog een update krijgt.

MacBook

De MacBook werd voor het laatst vernieuwd in april 2016 en er was een goede kans dat Apple’s dunste MacBook een update kreeg. Geen spectaculaire overigens: het zou gaan om een processor-upgrade.

Die kwam er dus niet. Het is zelfs de vraag of die opfrissing er nog wel ooit komt. De goedkopere MacBook Air is zo sterk verbeterd, dat hij op vrijwel alle vlakken even goed, of beter is dan de MacBook. Het enige waarmee de MacBook zich onderscheidt is de kleinere afmeting.

Mac Pro

Apple werkt volop aan een vernieuwde Mac Pro, die in 2019 moet verschijnen. Het is nog niet bekend hoe de krachtige Mac eruitziet en we hoopten tijdens de Apple keynote alvast een glimp te krijgen. Helaas moeten we nog even wachten.

AirPower

Apple-analist Kuo verwacht dat AirPower nog in 2018 zijn debuut maakt, zoals dat ook door Apple was beloofd. De oktober-keynote leek een geschikt podium voor een aankondiging, maar de draadloze oplaadmat lijkt er nog niet klaar voor. Waarschijnlijk volgt de release in het eerste kwartaal van 2019.

AirPods

Apple werkt ook aan een duurdere variant van zijn draadloze oortjes: de AirPods 2. De verwachting is dat Apple de AirPower aankondigt in het laatste kwartaal van 2018, of vroeg in het eerste kwartaal van 2019.