Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple pakt uit met drie nieuwe iPads tijdens april-event’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
drie nieuwe iPads tijdens event 2021


Lees verder na de advertentie

De kans is groot dat de iPad de boventoon voert tijdens het april-event van dinsdagavond. Volgens een voorspelling van financieel analisten van Wedbush kondigt Apple tijdens het april-event 2021 liefst drie nieuwe iPads aan. En er is meer, want er volgen nog ‘een paar verrassingen’.

Apple event 2021: nieuwe iPads

Dat Apple de iPad Pro-lijn vernieuwt, was al bekend. Dat de iPad mini een opfrissing wacht, wisten we ook. Nu meldt Wedbush-analist Daniel Ives iets anders interessants: hij voorspelt ook een lancering van de instap-iPad: de iPad 2021.

Het gerucht is opvallend, want de huidige instap-iPad is nog vrij nieuw. Het model werd voor het laatst bijgewerkt in september 2020, met een snellere A12 Bionic-chip. De analist van Wedbush verwacht dat de goedkoopste iPad alweer een chipupgrade krijgt. Hij zou worden uitgerust met dezelfde A14 Bionic-chip als waarover de vierde generatie iPad Air beschikt.

iPad Pro en iPad mini 2021


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder bevestigt de analist eerdere iPad-geruchten. De 11-inch en 12,9-inch iPad Pro krijgen ‘belangrijke wijzigingen’, waaronder de krachtige A14X-processor. Het duurdere model van 12,9-inch beschikt over een vernieuwd scherm: mini-led. Verder rekent hij op een kleine prijsstijging voor de iPad Pro.

Apple kondigt ook een nieuwe iPad mini aan tijdens het Spring Loaded-event, meldt de analist van Wedbush. De kleinste tablet van Apple heeft een A14-processor in zich – net als de gewone iPad. Het ontwerp blijft hetzelfde als bij de vorige generatie iPad mini. Dit betekent dat de thuisknop met Touch ID blijft.

Een verrassing?

Wordt het dinsdag dan een volledig iPad-feestje? Waarschijnlijk niet. De Wedbush-analist verwacht dat Apple ‘een paar verrassingen’ uit de hoge hoed tovert. Kandidaten zijn nieuwe iMacs, een nieuwe Apple Pencil en de AirTags. Nieuwe AirPods komen er nog niet.

Wil je de ontwikkelingen in de gaten houden? Volg dan @icreate_NL op Twitter! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle aankondigingen!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!