Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Laatste geruchten Apple-event: iPhone-namen en tóch een iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 11 batterij


Lees verder na de advertentie

10 september: keynote-dag! Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd presenteert Apple een aantal nieuwe producten, waaronder de nieuwe iPhones van dit jaar. Wat mogen we verwachten? De doorgaans goed geïnformeerde Mark Gurman helpt last-minute nog wat interessante geruchten de wereld in.

iPhone 2019 Apple logo

Namen van de iPhone 2019-modellen

Bij voorbaat lekt er altijd al van alles uit over de nieuwe iPhones, maar naar de namen van de nieuwe toestellen blijft het altijd gissen. Mark Gurman denkt de nieuwe iPhone-namen te weten:

  • iPhone 11 (instapmodel met 6,1-inch lcd-scherm; opvolger van de iPhone XR).
  • iPhone Pro (luxe model met 5,8-inch oled-scherm; opvolger van de iPhone XS).
  • iPhone Pro Max (luxe model met 6,5-inch oled-scherm; opvolger van de iPhone XS Max).

Dat betekent dat bij de luxere modellen het cijfer verdwijnt – tot nog toe werd aangenomen dat het iPhone 11 Pro (Max) zou zijn. Wat ons betreft is het zelfs plausibel dat het labeltje ‘Max’ achterwege blijft. Dan heb je gewoon de iPhone Pro en die is er dan in twee maten. Net zals bij de iPad Pro, daarbij is uit de naam ook niet af te leiden om welke maat het gaat. En ook bij de MacBook Pro wordt er geen onderscheid gemaakt in het formaat.

Nieuwe 10,2-inch iPad 2019

Gurman voorziet voor vanavond ook een nieuwe iPad. Het zou gaan om een 10,2-inch iPad. Dit wordt het instapmodel iPad en is de opvolger van 9,7-inch iPad 2018. Ondanks het iets andere formaat zal deze iPad nog gewoon het vertrouwde design met de thuisknop krijgen. De wat wildere geruchten spreken over een drievoudige camera op deze iPad 2019, maar hoop daar maar niet te hard op. Dat is een noviteit die we vanavond waarschijnlijk voor het eerst gaan zien op de luxere nieuwe iPhone.

Hoewel Gurman een behoorlijke staat van dienst heeft, vinden we de timing voor een nieuwe iPad op zijn zachtst gezegd vreemd. We verwachten veel eerder dat er een extra event komt in oktober en dat de iPad daarin gepresenteerd wordt. Mogelijk tegelijkertijd met een compleet vernieuwde 16-inch MacBook met een vrijwel randloos scherm.

Vanavond weten we meer: houd deze website en ons Twitter-kanaal @icreate_NL in de gaten. Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal op de hoogte bent. Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!