Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

’17 november: Apple-event rondom Apple Silicon-Macs’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBooks met Apple Silicon-chip


Lees verder na de advertentie

Het vorige Apple-event ligt nog vers in het geheugen, maar we mogen ons alweer opmaken voor het volgende. Op dinsdag 17 november kunnen we wederom een presentatie van Tim Cook verwachten, zegt Apple-lekker Jon Prosser.

Apple-event 17 november


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dat er nog een Apple-event aan zit te komen, ligt voor de hand. Apple heeft tijdens de WWDC in juni zijn eerste eigen Mac-processor aangekondigd: de Apple Silicon. Die gaat de huidige Intel-chips vervangen. Bij de aankondiging van Silicon, beloofde Apple dat er nog dit jaar een Mac wordt uitgebracht met deze chip. Waarschijnlijk horen we daar op 17 november de verdere details over.

Het is nog niet bekend welk Mac-model als eerste Apple’s eigen Apple Silicon-chip krijgt. De Apple-kenners zijn het daar nog niet over eens. Het lijkt er wel op dat het niet om een iMac gaat, maar om een MacBook. Maar welk type? Het zou een MacBook Air of MacBook Pro kunnen zijn. Maar er wordt ook gefluisterd dat Apple de gewone MacBook weer nieuw leven in gaat blazen. (Momenteel heeft Apple geen ‘gewone’ MacBooks in het assortiment.) Nog even afwachten dus.

Sowieso dit jaar nog een Mac

Het is wel belangrijk om te weten dat Jon Prossers reputatie wat wisselvallig is. Dit voorjaar deed hij vanuit het niets een aantal opvallende (en correcte) voorspellingen over Apple-producten. Maar hij heeft er ook een paar keer flink naast gezeten. Het lijkt erop dat Apple hem op het verkeerde been probeert te zetten. Het zou dus ook nog altijd kunnen dat Apple de nieuwe Mac presenteert door middel van een persbericht. Maar omdat het zo’n belangrijke stap is, verwachten we eigenlijk inderdaad een compleet event.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!