Terug naar ’17 november: Apple-event rondom Apple Silicon-Macs’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’17 november: Apple-event rondom Apple Silicon-Macs’

Door Laura Grootaarts16 oktober 2020 13:022 min. leestijd0

Het vorige Apple-event ligt nog vers in het geheugen, maar we mogen ons alweer opmaken voor het volgende. Op dinsdag 17 november kunnen we wederom een presentatie van Tim Cook verwachten, zegt Apple-lekker Jon Prosser.

Apple-event 17 november

Dat er nog een Apple-event aan zit te komen, ligt voor de hand. Apple heeft tijdens de WWDC in juni zijn eerste eigen Mac-processor aangekondigd: de Apple Silicon. Die gaat de huidige Intel-chips vervangen. Bij de aankondiging van Silicon, beloofde Apple dat er nog dit jaar een Mac wordt uitgebracht met deze chip. Waarschijnlijk horen we daar op 17 november de verdere details over.

MacBooks met Apple Silicon-chip

Het is nog niet bekend welk Mac-model als eerste Apple’s eigen Silicon-chip krijgt. De Apple-kenners zijn het daar nog niet over eens. Het lijkt er wel op dat het niet om een iMac gaat, maar om een MacBook. Maar welk type? Het zou een MacBook Air of MacBook Pro kunnen zijn. Maar er wordt ook gefluisterd dat Apple de gewone MacBook weer nieuw leven in gaat blazen. (Momenteel heeft Apple geen ‘gewone’ MacBooks in het assortiment.) Nog even afwachten dus.

Sowieso dit jaar nog een Mac

Het is wel belangrijk om te weten dat Jon Prossers reputatie wat wisselvallig is. Dit voorjaar deed hij vanuit het niets een aantal opvallende (en correcte) voorspellingen over Apple-producten. Maar hij heeft er ook een paar keer flink naast gezeten. Het lijkt erop dat Apple hem op het verkeerde been probeert te zetten. Het zou dus ook nog altijd kunnen dat Apple de nieuwe Mac presenteert door middel van een persbericht. Maar omdat het zo’n belangrijke stap is, verwachten we eigenlijk inderdaad een compleet event.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar