Terug naar Apple en Samsung laten alle rechtszaken buiten VS vallen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple en Samsung laten alle rechtszaken buiten VS vallen

Door Daan Jeuken7 augustus 2014 14:101 min. leestijd0

apple samsung rechtszaken

De ellenlang slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung heeft een verrassende wending genomen: beide bedrijven hebben besloten alle zaken buiten de Verenigde Staten te laten vallen. Hiermee komt er een einde aan rechtszaken in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Australië, Japan en Samsungs thuisland Zuid-Korea.

Geen licenties

In een gezamenlijke persverklaring verklaren Apple en Samsung alle rechtszaken buiten de Verenigde Staten tussen de twee bedrijven te laten vallen. Dit betekent echter niet dat er licenties zijn uitgedeeld, ofwel dat wordt gedoogd dat de twee partijen elkaars patenten misbruiken. In Amerika zullen de twee hierover dus onverminderd doorstrijden.

1 miljard

De strijd tussen de twee giganten leverde buiten Amerika de afgelopen jaren niet bijzonder veel op. In Amerika zelf waren de uitkomsten echter wel aanzienlijk: Samsung kreeg in 2012 1,05 miljard dollar boete; dat werd later teruggedraaid tot 890 miljoen.

In een andere zaak die nog loopt eist Apple 40 dollar per Samsung-toestel dat zijn patenten schendt. Dit zou een neerkomen op een eis van uiteindelijk 2 miljard dollar. Met zo’n grote bedragen is het geen wonder dat er binnen de VS nog wel even wordt doorgestreden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar