Terug naar ‘Apple onderzoekt elektrische auto’, neemt experts aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple onderzoekt elektrische auto’, neemt experts aan

Door Jelle Mol14 februari 2015 10:002 min. leestijd0

Bij Apple zouden honderden werknemers in het geheim werken aan een elektrische auto ter grootte van een minivan. Dat beweert het doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal (betaalmuur). Het gerucht volgt op een eerder bericht van gisteren dat Apple verschillende experts uit de auto-industrie heeft aangenomen, waaronder de voormalige R&D-baas van Mercedes Benz.

Onderzoek elektrische auto

Volgens bronnen heeft Apple eind vorig jaar een automotive-onderzoekslab opgezet. Dat betekent niet per se dat het bedrijf ook werkelijk met een eigen auto op de markt gaat komen. Vaak hebben zulke projecten als doel om nieuwe technologieën (zoals batterijen en auto-elektronica) te onderzoeken die vervolgens in bestaande producten kunnen worden toegepast. Momenteel werkt Apple al samen met autofabrikanten aan de implementatie van CarPlay, al is het nog steeds wachten tot de eerste automodellen op de markt zijn.

iCar

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe producten

Toch is de timing van deze geruchten opvallend. Vorige week werd druk gespeculeerd over een rondrijdende minivan van Apple die vol gehangen was met camera’s. Het is aannemelijk dat in Cupertino wordt gewerkt aan een Street View-achtige dienst voor Kaarten, maar het testen van software voor zelfrijdende auto’s is ook niet uitgesloten. Bovendien onderzoekt Apple mogelijkheden om auto’s te openen en starten met behulp van een iPhone.

De hoeveelheid werknemers die op het geheime autoproject zijn gezet, wijst erop dat Apple hier kansen ziet liggen. Ondanks de monsterlijke groei die Apple momenteel doormaakt, is het bedrijf hard op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten, waarvan de aankomende Watch er één is.

Tesla

En dan is er nog Tesla. De fabrikant van elektrische auto’s kaapt momenteel werknemers weg bij Apple, die kennelijk maar al te graag gaan werken voor Tesla-oprichter Elon Musk. Als ingenieur, uitvinder en visionair wordt hij regelmatig vergeleken met Steve Jobs. Dat Apple direct zou willen gaan concurreren met Tesla is onwaarschijnlijk als je bedenkt hoeveel er komt kijken bij de ontwikkeling van een auto. Concurreren op auto-gerelateerde projecten is daarentegen wel goed mogelijk, zodat ook Apple-werknemers aan dergelijke innovaties kunnen werken.

Elon Musk Tesla

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar