Terug naar ‘Apple werkt in het geheim aan een elektrische Apple Car’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt in het geheim aan een elektrische Apple Car’

Door Koen van Ekeren21 juli 2017 13:342 min. leestijd0

Apple’s next big thing kan wel eens een elektrische auto zijn. Volgens Yicai Global werkt de tech-gigant in het geheim samen met de Chinese batterijfabrikant CATL om accu’s te produceren voor elektrische voertuigen. Dit suggereert dat Apple’s auto-ambities verder reiken dan het maken van software voor zelfrijdende auto’s.

Elektrische Apple Car

Elektrische Apple Car

Het nieuws komt onverwachts, want Apple leek zich volledig te storten op het ontwikkelen van software. ‘We focussen ons op autonome systemen’, stelde Tim Cook vorige maand nog. En de eerdere testen met de autonome software deed Apple inderdaad niet in een zelfgebouwde Apple Car, maar in een Lexus SUV-model.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Mocht Apple inderdaad plannen hebben voor een elektrische Apple Car, hebben ze aan CATL een goede. Na Tesla en Panasonic is CATL de twee na grootste batterijfabrikant van de wereld. Onlangs sloeg CATL de handen ineen met Saab-eigenaar National Eletric Vehicle Sweden (NEVS), voor wie zij honderdduizenden accu’s gaan produceren.

Opmars

Dat Apple inzet op de elektrische auto is niet vreemd, want die is bezig aan een serieuze opmars. Onderzoeksbureau ING voorspelde eerder deze week grootse ontwikkelingen voor de elektrische auto. Zo zouden in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht en is het rijden in een elektrische auto vanaf 2024 goedkoper dan in een benzine- of dieselauto’s.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar