Terug naar Apple eist iPad aan de ketting
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple eist iPad aan de ketting

Door Redactie iCreate19 maart 2010 17:111 min. leestijd2

Softwareontwikkelaars die een iPad aanvragen voor testdoeleinden moeten aan bikkelharde eisen voldoen, schrijft BusinessWeek. Apple eist fotografisch bewijs van de getroffen geheimhoudingsmaatregelen voordat het verzoek voor de test-iPad wordt goedgekeurd.

Voordat de iPad op 3 april in de handjes van de Amerikaanse consument belandt willen veel softwareontwikkelaars hun nieuwste applicaties testen en verbeteren met behulp van een echte iPad. Zomaar een iPad aanvragen bij Apple is er niet bij, er moet een tien pagina’s tellende overeenkomst ondertekend worden. Hierin eist Apple dat de ontwikkelaars de iPad alleen gebruiken in een ruimte met geblindeerde ramen. Bovendien moet de iPad worden vastgesnoerd om uiterste geheimhouding te garanderen. Deze maatregelen worden fotografisch doorgespeeld naar Apple voordat de iPad wordt toegewezen.

De ontwikkelaars zijn vanzelfsprekend niet blij met Apple’s paranoïde gedrag, het bemoeilijkt hun werk. Het verzoek van sommige bedrijven voor een test-iPad wordt simpelweg afgekeurd. Zelfs videogamegigant Electronic Arts kon ondanks herhaaldelijke verzoeken fluiten naar een iPad.  Uiteindelijk snijdt Apple zichzelf hiermee wellicht in de vingers, menig applicatie zal in de App Store verschijnen zonder dat de ontwikkelaar ook maar een iPad heeft vastgehouden.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Doorlopen, hier valt niets te zien

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Ik vraag me vooral af hoe je die iPad dan vast gaat maken…

Overigens vraag ik me ook af wat voor reputatieschade het met zich mee kan brengen voor de ontwikkelaars.

MacMickey
Lezer
MacMickey

Ach aan de andere kant, het is een software matig iets dat geproduceerd dient te worden. De SDK is beschikbaar en je kan op basis van een iPhone/iPod Touch app verder borduren toch? Er zit in de SDK een simulator van de iPhone/iPad, het zal misschien een kleine update van de app moeten zijn maar meer toch niet?